Tuesday, November 06, 2007

Personality according to Amazon

When I visited Amazon.com today to look for something I decided to take a peak what their recommendations were for me. Amazon.com gives recommendation based on previous view history and purchases. I like this function - it speeds up my searches and makes me find new, unknown related items. I've been an Amazon.com fan for years, and most of my online purchases comes from there (except clothes).

I wonder what kind of personality people would think I had based on these items that all were on my "We have recommendations for you" page today...

8 comments:

Saltistjejen said...

Jag gillar också när man får "tips". Typ andra som köpt denna bok/skiva har även köpt dessa böcker/skivor...
Ofta stämmer det jättebra!
I Sverige hade jag en kompis som tipsade mig om en sida som heter "Filmtipset.nu" eller liknande, och den var super också om man gillar film! Man betygsatte filmer man såg och sedan körde ens btyg i en databas emd andras betyg så man fick tips om vilka filmer man kunde tänkas gilla. Superbra! Oftast stämde 5:orna och 2:orna nästan fullt. 3:0r och 4:or kunde variera lite, men det är ju kanske inte så konstigt. Man är ju "bredare" i sitt omdöme där.

Annika said...

Amazon är en av mina absoluta favvis-sajter på nätet. Köper mkt därifrån! Gillar också deras mails med rekommendationer, lite kul!

SweFlo said...

Jag var tvungen att kolla mitt eget Amazon-konto: väldigt mycket olika rekommendation men ganska så mitt i prick på det flesta!

Anonymous said...

Gillar ocksa Amazon, igar satt jag och shoppade runt pa Amazon och hittade en hel del bra julklappar. Passade ocksa pa att kika in vad de rekommenderade mig.. Det negativa med Amazon ar att ibland tar det oandligt lang tid med att fa bockerna.

Desiree said...

Jag skulle säga att det verkar vara som om du är en riktig allätare av intressen.

Petchie75 said...

Ha ha, jag brukar också kolla vad amazon.co.uk rekommenderar åt mig - men ibland verkar det inte funka helt ut, när jag blir rekommenderad produkter som jag redan har köpt på Amazon!!

Anonymous said...

Haha, kul se vad du fått för tips baserat på tidigare inköp. Spännande saker som syns där, känns som en härlig mix mellan allt möjligt. Du verkar vara en vetgirig allätare.
Instämmer i att Amazon är grymt bra. Det tog dock ett tag innan jag fattade de inte bara har böcker....utan man kan ju köpa "allt" därifrån. Min fina träningscykel (som jag får skavsår av, buuuu) kommer därifrån och den nyssinlagda beställningen på en GPS är därifrån. Ja, du som är amazon-fan sen länge vet ju allt det här. För mig är det dock lite nytt de även förmedlar annat än böcker.

JaCal said...

Saltistjejen - visst är det bra! Filmtipset låter ju smart. I ett annat liv ska jag titta massor på film... så jag i alla fall har sett NÅGON Oscarsnominerad på Oscarsgala..

Annika - japp! En av de första jag använde och jag hänger kvar.

Sweflo - visst är det lite kul! Blev dock förvånad över alla Patricia Cornwell rekommendationer på in sida... kan inte minnas att jag köpt något av henne där... och vet inte riktigt var Entreprenur kom ifrån heller... ;-)

Veronika - ja, jag brukar göra en wish-list på Amazon som jag sen skickar till maken. Lättast så! ;-) Ja, om man beställer gratis SuperSavingShipping kan det ta enormt med tid - men har man tur kommer det från lagret i Nevada och då går det på några dagar...

Desiree - haha - ja - lite kul i alla fall. Men inser när jag ser rekommendationerna att de nog ändras rejält över tid... alla Marketing böcker är nog ett resultat av en sökning jag gjorde för ett projekt... nästa sökning kanske råkar vara något helt annat.

Petra H - ja, helt begåvad är den inte... hade också en hel del jag sökt.

Anne - japp - nästan ALLT finns där. Men man får tänka till - för bestller man från flera olika blir det ju flera shipping. Men bra att kolla priser och utbud och sen kanske man kör direkt via sajten. Men det mesta har funkat med Amazon - har bara gjort en complaint en gång - men då var det en underleverantör som inte levererade - och jag fick snabbt tillbaka mina pengar utan problem.