Tuesday, November 06, 2007

Social networking

I like online social networking. Since working from home for years now and being an alien far from family and friends and being depended on technology for contacts with the outside world, I've been exploring all kinds of new services that show up. I'm curious by nature and just have to try them out!

I'm on Facebook, use Twitter, tried MySpace, keep my LinkedIn account updated, signed up at Ning, Plaxo and Orkut just to try them out. I'm active in different forums and host a community. I blog here, have a private blog and a professional blog.

My major problem with social networking is I don't have enough online, curious close friends or family members to try these things out too... (and online social networking sort of is defined by having friends in the same interface...). Maybe I'm just too curious.

Oh, well. Curiosity never did killed the cat!

On the other hand, cats don't spend as much time in front of the computer. Hm.

7 comments:

Desiree said...

Det är ju toppen att prova olika sociala nätverk och forum. Sånt gillar jag också. Jag har provat facebook och tycker att det är helt ok. Jag tycker olika sociala forum funkar bra just då man är bosatt långt från nära och kära men som du säger hänger det också ganska mycket på att man också har de man känner inom dessa nätverk för annars blir det lite meningslöst. Vad tycker du om de olika nätverken du är med i. Vilket gillar du bäst och varför? Det skrivs ju att facebook ska vara så himla populärt men det verkar som en hel del folk väljer att lämna det trots allt. Det enda negativa med alla detta är att det tar mycket tid om man ska vara med på alla håll. Själv känner jag att jag får välja och prioritera lite. Men jag ska säga att jag gillar allt sådant här.

Fröken fräken said...

Ja jag tycker också om att delta i olika sociala nätverk. Jag är med i facebook och tycker att det är helt ok, alla mina vänner i Sverige använder just facebook så det blev bara så att jag gjorde det också. Men eftersom att jag bloggar så känns det som om att det räcker på något vis men det är roligt att prova på.

Annika said...

Och här kommer en AVHOPPARE från FB! Tyckte ju det var en värld som jag inte förstod meningen med. Varför? när det är lika lätt at maila? jaja, tror som SAGT, att jag är lite för gammal.
Jag är IMPAD av dig, J!! Som orkar hålla igång så mkt online!!! WOW, säger jag!! Om du hittar ngt "roligare" forum än FB får du gärna hojta till så kanske jag provar. Såg ju att Google ska börja konkurrera med FB...
Själv gillar jag mina favvisbloggar, varav din är en av de GIVNA!!!!!

Anonymous said...

You really got to come round some time and show me what I'm missing out on. I have no idea how and what half of all that is!!
I'm a bit better than my mom though who asked me recently if I was on MyFace!! I knew what she meant! Or is there a MyFace?!! Lol!

Anonymous said...

Åh vad skönt att höra att någon är lite som mig. Jag tycker med att det är lite tråkigt med mina vänner och familj som inte heller orkar hålla upp o alla nätverk o kolla min blogg.. d säger att d inte e deras "grej" tråkigt!!

Anonymous said...

Jag gillar också online umgänge, det tråkiga är dock att det mest är "nya" (i och för sig är ju inte det tråkigt förstås, äh du fattar vad jag menar) bekanta som jag kan umgås med den vägen. De flesta ur familjen och vänner back home sysslar inte alls med dessa online saker. Lite trist faktiskt. Så mailen är det som gäller där.
Jag märker dock jag nog inte har full koll alls, de saker du nämner känner jag inte alls till. Måste kolla upp mer, låter spännande!

JaCal said...

Desiree - det blir spännande att se vad OpenSocial kommer ha för effekt - om hur lätt det kommer att vara på flera ställen i framtiden. Jag får blogga om erfarenheterna. Jag har inga problem att vara på ett ställe och sen inte vara aktiv. Man behöver ju inte göra allt "trams" på sidorna utan göra sin egen grej. Men som sagt - lite fler online vänner hemma i Sverige så...;-)

Fröken Fräken - ja, vi får väl se vad som händer om ett år... ;-) En blogg kan man ju i alla fall ha kvar och är ens EGNA helt och hållet. Tror att Facebook-effeken kommer att avta i längden - måste tillkomma något för att folk ska vara kvar.

Annika - haha! Ja, men man ska göra det man själv vill och orkar. Helt ok att vara "avhoppare" - annars stjäl det ju bara tid än att det faktiskt ger något. Nu har du ju provat. Ja, vi får se vad det dyker upp för annat.

Britgirl - MyFace - haha! Well, why not! Sure - I'll show you - just invite me over and I teach you facebooking!

Cessie - härligt! Ja, visst skulle det vara kul att fler var aktiva. Jag har i alla fall fått nästan alla i familjen att läsa min privata sida - men det blir rätt mycket envägs-information - haha! Alla vet exakt vad vi har för oss - men jag har ingen aning om vad alla andra gör...

Anne - jag fattar precis - samma här. Inte för att det är tråkigt - men vore ju roligt med folk från det "gamla". Men kanske blir det just en konsekvens av behovet att vara i kontakt mer man får när man inte är "hemma"... för alla andra rullar ju livet å... Jag är alldeles för nyfiken ibland... det kan ta väldigt tid att vara nyfiken... ;-)