Sunday, October 28, 2007

Swedish winter time

Ok, so Sweden now has "winter time" (daylight savings is "off"). But the US won't switch until next Sunday. So for one week the time difference between Sweden and California is... (and I just hate doing these calculations) ...10 hours and not 9. No. Wait. Sigh. Wrong again. 8 hours.

So instead of being 5 pm in Sweden at 8 am here, it (or "she" as we say in Sweden, the clock being a female) is 4 pm.

I do NOT like daylight savings. Especially when Europe and the US is out of sync...

7 comments:

Anonymous said...

Vet du vad, jag är ganska säker på att du fått det fel ändå och att det faktiskt bara skiljer 8 timmar till svensk tid den här veckan. Men visst är det förvirrande, det är verkligen lätt att räkna fel. Hoppas du kan ta dig en liten sovmorgon istället för att gå upp extra tidigt nu då ;)

JaCal said...

Minten - note to self: Jacal ska INTE skriva om vinter eller sommartid någonsin igen... hualigen. Nästa år blir det än värre med ännu fler veckor "osynkade". Förstår mig inte på fenomenet - vad är det för fel med en tid?? Tack för kommentaren! ;-)

Saltistjejen said...

Visst är det konstigt att det inte är lika i USA som i Europa längre! Jag förstår itne riktigt varför heller??? För förra året var det samma datum man ställde om klockan, både till sommar- och vintertid. Men detta året har USA ändrat datum.
Någon som vet varför??

Annika said...

Tycker det är fånigt med detta in the FIRST place!! Varför hålla på att BYTA på det här sättet? Löjligt. Fram för samma tid hela ÅRET!!
Jag vet inte varför US byter en vecka senare...Vi ska tydligen byta till sommartid tidigare också...Äsch, jag blir trött...

Desiree said...

Håller med om att detta verkligen är förvirrande och ännu mer förvirrande blir det då europa byter men inte USA. Blää försöker mig inte ens på att räkna för det kommer att bli fel.

JaCal said...

Saltistjejen - för ett par år sen fattade man beslutet om "The Energy Policy Act of 2005". Det betyder att från år 2007 byter man till "sommartid" andra söndagen i mars och till "vintertid" första söndagen i november. Det är 3-4 veckor tidigare på våren. Det sägs att det ska spara energi på något sättoch ska pågå i ett antal år innan det görs utvärdering. Helt värdelöst. Så i vå kommer vi har flera veckor i "osynk" med Europa.

Annika - japp! Skapar bara massa problem. Min smartphone från är svensk men inställd på pacfici time, bytte glatt tid igår. Massa strul!

Desiree - nä hoppa att försöka. Jag försökte och det blev fel som den snälla Minten påpekade så jag fick ändra... ;-)

Fia said...

Jag överlämnar med varm hand detta strul till maken. Han går runt som en liten klockdoktor och ställer om dem...och retar sig på att jag fullständigt struntar i detta!