Friday, July 06, 2007

Time to barbecue

We barbecue a lot. Fridays or Tuesdays or any other day. All year around. Since the barbecue is never covered in snow or ice, it's never a problem to grill steaks on the fire on the patio outside the kitchen. You (the Husband) just open the patio doors and start cooking.

The hardest part is to find steaks small enough.

4 comments:

Annika said...

Nä, usch..skrev precis en lång kommentar som försvann. SÅ trist!! Blir arg...
Jaja, det händer...
Läser om er värme och den låter förfärlig. Hoppas ni kan ta er till en sjö, pool eller havet.
Håller med om att grillning är sannerligen gott och mysigt! Mums!! Köttet i US är verkligen gott!
Idag i Sthlm är det 17 grader o mkt mulet.
Sticker till Närpes imorrn! Vet inte hur ofta jag kan komma hit, och till andra favvisbloggar, den här månaden som kommer. Hoppas att er värme snarast ska ge vika...
(hoppas det funkar nu med publiceringen)

Anonymous said...

Att kunna grilla året om, DET är ju baske mig en anledning till att inte flytta tillbaka till Sverige för gott :) Härligt ni kan grilla året runt.
Förresten, nu när ni har det så varmt. Nyfiken bara, men lever ni "normalt" eller tycker du ni blir mer begränsade i vad ni kan/orkar göra i vardagen. Ungarna, hur klarar de av värmen?

Fia said...

Att hitta stekar som lagom var ett litet problem tills jag började köpa hela ryggfilèn och sedan skar den i bitar som jag tyckte var lagom och sedan frös in. Nu har vi alltid bra kött hemma och i och med att vi köper en hel fliè så blir priset lite lägra också. Kanske en idè?

JaCal said...

Annika - ja, det var något väldigt struligt igår - kunde inte alls kommentera. Ja, det är lite hett, även om det nu har sjunkigt några grader... Härligt med semester - hoppas nu solen skiner på er i Närpes!

Anne - ja - DET är ett bra skäl! Normalt och normal - alltså livet fortsätter ju trots värmen och man vänjer sig. På samma sätt som man måste tänka på hur man förbereder sig att sätta sig i en kall bil på vintern i Sverige (handskar, värmare, kylarvätska etc) måste man förbereda sig att hantera värmen. Är nog mer van nu än de första åren. Barnen fixar det ok - och oftast lättare att kyla ner dem i en plaskpool. Fast förra sommaren med nyfödd var det lite stressigt med hettan...

Fia - smart! Ska genast meddela kocken i huset. Även om han är rätt förtjust i stora biffar och får stå ut med att jag äter typ 1/3...