Saturday, June 09, 2007

No ordinary picture

This picture might look like an ordinary one. Two kids playing in the Swedish summer sun. For me, this picture is sooo important. The kids on the picture are my daughter and my beloved nephew. They're born only 11 weeks apart. But on two different continents.

This is their fourth meeting. But the first that "counts".

For three days now they have played together, getting to know each other. And I have gotten to know my nephew. This is the bad part of "alienhood". Being far away from friends and family.

No new technique in the world can replace two cousins blowing bubbles together.

9 comments:

Desiree said...

Jättefint att de leker och kommer bra överrens med varandra. Att ha bra kontakt med sin familj är väldigt viktigt. Du har helt rätt i att det att förlora vardagskontakten är en stor nackdel då man bor långt borta.

Isle Dance said...

Beautiful! :)

Fia said...

Du har hittat en punkt där tekniken inte är till någon hjälp. Kul att se att de verkar gilla varandra och har kul ihop efter det lite försiktiga starten.

Annika said...

Visst är det underbart när kussarna leker så bra med varandra! karolinas bästis är Ebba, kusin och 3 månader yngre. Det är rent rörande att se på när flickorna möts...Dom ser bara varandra, och leker ihop intensivt när vi är på landet. Underbart! Glad att din flicka och hennes kusse har lika kul!

Anonymous said...

Det ar nagot speciellt med blodsband anda, finns en gemensam lank pa nagot satt.Aven fast man inte traffas ofta sa klickar det anda, harlig bild!

Anonymous said...

Sitter och får tårar i ögonen, vilken fin iaktagelse!
Precis så där har vi det ju också - med enda kusinerna allt för långt borta. Även efter flytt, är det ju många timmar emellan...
Det är inte lätt det här, att vara UFO.

Anonymous said...

Too cute!

Cissi said...

En jättefin bild och jag vet precis vad du menar. Vi bor ju mycket närmre Sverige men just ang det här kan man inte bo nära nog. Om det är något jag önskar så är det för mina barn att få ett fint band med sina kusiner.

JaCal said...

Desiree - ja, extra viktigt med långa sommarlov så de hinner lära känna varanda.

Isle Dance - aren't they cute!

Fia - ja, här hjälper ingen teknik. sen kan den stötta kontakten när vi är långt borta och de är lite äldre - men nu är det såpbubbleblåsning som gäller! ;-)

Annika - det är viktigt med kusiner ! Kul att Karolina har god kontakt med sin - hoppas det blir så för mina småttningar.

MrsW - nä... ibland är det så tungt.

Miranda - arent' they!

Cissi - ja, precis - vill verkligen att de ska känna varanda BRA!