Thursday, June 07, 2007

Lot's of phone numbers...

I read today that the number of Swedes using VoIP phones are increasing.

I'm already ahead!

If you want to get hold of me, you can use one of seven phone numbers. I have a US cell phone. A Swedish cell phone. Our regular home phone. Our Swedish VoiP* number. Our American VoiP number. My home office number (another Swedish VoIP number). And our Swedish Skype-In number.

The days when a phone call to the US was half a fortune is long gone. When I want to talk to the Husband who remains in the US this summer, I just place a call to a local 08-phone number (the area code for Stockholm) for almost nothing and the phone is ringing in our house in the US. The quality of the sound the last couple of years have increased a lot - these days we hardly ever have any problems.

The only thing left is to teach our Swedish friends and family about the 9 hour time difference...


(*VoIP = voice over IP, voice phone calls using the Internet protocols)

8 comments:

SweFlo said...

We tossed our landline 5 years ago, and we have been using www.lingo.com VOIP since then. I really can't tell a difference from having a regular phone, except I can call western Europe and the US for free! I am all for VOIP!

Desiree said...

Här i USA har vi bara varsin mobil. Skaffade aldrig vanlig abonnemang för vi ringer till sverige med Skype. Visst är IP telefoni underbart. Förmodligen blir det svårare att lära folk hålla rätt på tidsskillnaden än att lära sig att ringa via nätet.

Fia said...

Japp, vi har inga landlinor heller! SunRocket, skype och e-fax gör livet enkelt!

Enda problemet är mormor. När jag ringer henne via SunRocket är kvaliteten lite f-ö-r bra, första gången blev hon sur för att jag inte hade berättat att jag var i Sverige. Jag förklarade då att jag ringde via datorn och fick då reda på att det var rena tramset, det klart att hon hörde att jag ringde från Sverige. Jag kunde väl ha berättat att jag skulle vara i Sverige. Hrfmp. Vissa saker kan man bara inte vinna.

Annika said...

Okay, fasen vad Peter och jag måste vara EFTER! Vi har landlines...Ingen aning om hyr man Skypar eller ringer över nätet...Totalt borta...
Låter som om detta är ngt vi bara måste skaffa!!

SweFlo said...

Annika, det är lätt med VOIP! typ lingo.com, de skickar en låda med allt du behöver. Enkla instruktioner, och du använder din vanliga landline telefon att prata i. Lätt och BILLIGT!

Annika said...

Tack, sweflo...låter som en no-brainer...Som ngt alla måste ha...Känner mig helt borta...sittandes i en gammal grotta lallande över en trög och dyr landline...Men måste inte mottagaren ha en bra dator för att kunna snacka?

Fia said...

Annika - vare sig du väljer lingo eller SunRocket så måste mottagaren INTE ha dator, du ringer med din vanliga telefon, du kopplar bara en dosa mellan datorn och telefonjacket! Allt kommer i det paket du får och det är inte ens något du måste gå och ladda ner.

Det jag gillar med SunRocket är att jag får alla min telefonmeddelanden via e-mail också! Både ett där jag ser vilket nummer som ringt (kanoooon för mig som har så svårt att uppfatta snabbt rabblade telefonnummer) och ett röstmeddelande, så om jag inte är hemma behöver jag bara kolla min yahoo-mail så kan jag direkt höra vem som ringt och från vilket nummer. Busenkelt! 299 dollars för 15 månader, inga andra kostnader, Sverige är ett av de gratis länder som ingår...så...det kanske vore något?

JaCal said...

Sweflo - no, the quality sure is good now. We had some quality issues historically, but most are gone.

Desiree - ja, tidsskillnaden är ett mysterium om man inte är van att resa mellan zoner... folk har ju svårt att komma på om UK är en timme före eller efter...

Fia - härligt med din mormor! Du får knastra lite med något så hon tror att du ringer från världens ände! Det är så mycket som är så enkelt och så billigt nu! Helt makalöst att det finns företag som MCI etc fortfarande...

Annika - dags att gå på Kurs med Kurt (eller på kurs med fellow bloggare)! ;-) Erkänner dock glatt att jag inte alls är någon större hjärna bakom detta - utan bara har gift mig med rätt man... ;-)