Saturday, February 17, 2007

Saturday morning walk

After breakfast the whole family took a walk in the beautiful spring weather! I brought my camera and tried to take some pictures in between pushing swings.


A humming bird singing high up in a three (oh, how I wish I had a better zoom lens). Before I came to California I thought humming birds only existed in cartoons on Christmas Eve (something only Swedes would understand...). I still get excited when I see them.

Beautiful flowers! (don't ask me what they are - my answer would be... "they're pink").



During my years here I have never seen one, only heard them. But I keep my distance....

4 comments:

Anne-Marie said...

Oh, I love hummingbirds. They are such cute birds.
Have seen rattlesnakes in Los Angeles. I kept my distance.

Fia said...

Jag har en grön kollibri som gärna kommer fram till mitt kontorsfönster...jag har en honungsvattentank för honom (döpt honom efter en gammal lärare jag gillar...Erik) hängades där. T o m på vintern är han här när det är soligt!!

Jag gick aldrig ut i våran trädgård innan vi skaffade hundarna pga av skallerorm och vattenmokasiner. Vår Jack Russel är för j"""vlig på att ta dem! Sedan får min make lägga resterna i dubbla sopsäckar och RUNT huset och slänga dem (inte genom huset, tack) och sedan får han borsta tänder på hunden. Basta.

Såg din instruktion på min blogg, ska skriva ut den och göra som du skriver steg för steg. GULLE dig!!
Önskar du var här i närheten så skulle du få nybakt lingonbröd som tack för hjälpen, men jag kan kan "ge igen" vid annat tillfälle. Du kanske behöver immigrationshjälp?
Kram och tack igen,
Fia

JaCal said...

Anne Marie - Yes, aren't they! I was amazed the first time I saw them in our back yard! So exotic! Much nicer than "gråsparvar"...

Fia - vad härligt - en liten "husfågel" ;-) Fint namn! Urk... har ni dem i trädgården?? Hua! Vi har klarat oss "peppar peppar" - men det är inte helt ovanliga här - i ett område en bit bort är det många som hittar dem (skallerormarna) i trädgårdar och i garagen - hua. Inga problem -hoppas du hängde med i instuktionerna - ibland är det lättare när det står på svenska (hur flytande man talar engelska...). Vi behöver tack och lov ingen immigrationshjälp längre - green carden blev klara för två år sen efter att ha fastnat i post-9-11 byråkratin. Låter ju väääldigt gott med lingonbröd...synd att du är lite långt borta. ;-)

Fia said...

Nu finns det ju n[gra indränkta tussar som man kan få utsatta runt sin trädgård som tydligen ska hålla eländena borta...men jag litear inte på det. fAst å andra sidan det gjorde jag inte med "antimygg"-behandlingen heller och DEN funkar. Icke en mygga!! Och grannen har fullt av dem för vi bor ju i närheten av en liten å.

Hm, jag finns tillgänglig för frågor om ni har några då ni ska söka medborgarskap! ;P

Ang. lingonbröden, jag hade en liten "tossa" här igår som åt så hon höll på att spricka, vår 5.5 år gamla gud-dotter kom springades när hon insåg att Miss Fia hade bakat. Jag ska nog inte berätta att vi hade hemmagjort smör till detta då? "Blinkar"