Tuesday, May 06, 2008

Start of the week?

The other day me and the Daughter were talking about the names of the days and we went through them in both English and Swedish. She kept starting with Sunday and I kept correcting her, starting with Monday. Until I realized that, hm, my little Americanized girl has been taught in preschool about the days of the week and here the week do start on Sunday. And me, being the European that I am, will always start my week on a Monday and end it with a weekend.

Oh, well.

One day she might be teaching her old mama the mysteries behind inches and ounces.

6 comments:

Saltistjejen said...

Jag har heller inte fattat varför amerikaner envisas med att börja veckan med söndag!!! Men HALLÅ!!!!!! Varför då?!
Jag hittade iallafall en kalender här som faktiskt började med måndag och jag blev så glad att jag köpte den! :-)

Petchie75 said...

Jag fattar inte heller varför! Inte ens i bibeln börjar man med söndag! Ha!! Det kan ju vara ett argument om något bland alla religiösa amerikaner - Gud vilade på den 7:e dagen, alltså börjar veckan på måndagen då han började skapa, inte på vilodagen!
Komiskt iaf att ni inte har samma referensramar för något så simpelt som veckan.

JaCal said...

Saltistjejen - nej, det är så ofattbart korkat så jag blir tokig... hur kan de planera "weekends" när man måste göra noteringar på två ställen... korkat. Jag har faktiskt också sett ett par som börjar på måndag... köpte också den för jag blev så glad... ;-)

Petra H - ja, jag vet inte... ska vara annorlunda... som detta tjafs med inches och ounces... suck och stön. Ja, känns konstigt att ha barn som tycker det är helt ok att vekcna kan börja på en söndag...

Ally said...

You guys forget the US was founded by religious zealots. It starts with Sunday because that's how the Hebrew calendar (and then Christians) observed a week.

We just came seem to shake our religious roots.

I can't help you with the inches and ounces.

Anonymous said...

Vad? Jag är amerikanska och jag lärde mig att veckan börjar på måndag. Jag var uppfostrad i Kalifornien.

JaCal said...

Ally - I guess that is so... I love my big marks, crossing a weekend in the calender, staying "Girl's weekend" or "Roadtrip"... ;-) I have to remember to ask you next time about the other perspective - how confusing is cm and kg when you're used to in and oz.

Anonymous - va bra! Då finns det hopp! ;-) Dock är det ju väldigt svårt att hitta kalendrar här som börjar på måndagar - de flesta startar med söndag. Jag har en sååån fin väggkalender på väggen - men jag blir alldeles förvirrad när jag tittar - för jag tror alltid att första kolumnen är måndagar... Så nu har jag den mest som dekoration - en dag kommer jag kanske vänja mig.