Tuesday, April 29, 2008

Rattlesnake encounter

Today we had our first rattlesnake encounter. We've only heard them before (and yes, they really do "rattle"), but today we almost ran one over with the car (and I felt very good being inside a car and not on a bike - or Nordic walking). It was curled up and tail in the air in the middle of our little residential street, just by the Daughter's future Elementary school.

These are the times when you sort of think that maybe I shouldn't fret so much about small, Swedish mosquitoes this summer... after all... you can just wave them away.

I didn't have my camera with me unfortunately, would have been cool to take a picture. From inside the car.

5 comments:

Anne said...

Huuuuu, hur läskigt som helst. När jag först läste rubriken tänkte jag att du sett ormen ute på nån skogsväg eller nånstans på landsbygden. Men sen skriver du att den var mitt ute på gatan i ett bostadsområde, nära den framtida skolan. Det måste väl vara ovanligt att de syns och finns bland bebyggelse, eller kanske inte?
Så de skallrar verkligen, det där har man ju funderat på om de verkligen gör. Usch, jag riktigt ryser här av att bara läsa om ditt ormmöte, men lite fascinerad är jag också. Som du säger, skönt vara inne i bilen vid ett sånt tillfälle!

Saltistjejen said...

Oj!!! Är det vanligt med skallerormar där ni bor??
Lite läskigt måste jag säga!!!!!
Finns det typ ormfällor eller liknande, eller hur skyddar man sig annars?
"Bara" att vara uppmärksam?!?

JaCal said...

Anne - nej - mitt på gatan här i närheten. Vet att det finns de som haft dem inne i sina hus. Jag har trott att detta område är förskonat eftersom det är lite mer "kalt" och inte har så mycket "fria" områden. Men nähäe... ugh... Och jo, de skallrar faktiskt - det är ingen tvekan om att man hör en skallerorm när man hör den.

Saltistjejen - ja, det är det tyvärr. Har dock lyckats att inte se någon hittills. Hade hellre sett en på trailen eller i skogen... inte här bara några kvarter härifrån... Ser man en orm tror jag man ringer sin make som för lösa problemet - haha! ;-) Tror man kan ringa "city" också och få hjälp om de t ex har gömt sig i garaget... måste tydligen läsa på lite...

Snake Facts said...

I appreciate you finding the time and energy to put this content together.

Wildlife facts said...

Great post ever. Keep going on. Very nice and thanks for sharing with us