Monday, April 28, 2008

I love my moleskin notebooks!

A couple of weeks ago I was complaining here about the lack of blank notebooks in the US. Several commentators suggested Moleskin notebooks and after trying to find them irl, I finally ordered some online. They arrived neatly packed, protected in the box by a brown paper bag.

I just love them!

Not only are they blank the way I want my notebooks (my notes are more "maps" than notes... not by an active choice - that's just how I end up writing notes and lines are restricting me) - they have a great "feel" too.

Suddenly my notes seems very important...

I got them before a quick tour to IKEA the other day - and I actually found, just like fellow blogger Fia had suggested, blank notebooks at IKEA too. So when I'm done with my $10 notebook, I might switch to IKEA's $1... not the same feeling - but still blank pages.

2 comments:

Sara said...

Själv älskar jag att skriva i rutade block. Rutmönstret hjälper mig att hålla min handstil lite mer läslig. När jag skulle handla block här i USA för första gången blev jag därför jätteförvånad när alla block bara var linjerade i de vanliga affärerna. Så jag fick åka ner till Office Depot för att hitta rutiga block.

I Sverige kostar linjerade och rutade block lika mycket så jag blev förvånad över att rutade block var dyrare också. Nästa gång jag åker till Sverige köper jag nog hem en bunke rutade block också.

JaCal said...

Sara - ja, rutat är också svårt att hitta - visst är det konstigt. Tycker att det alltid finns rutat, linjerat eller blankt att välja på i Sverige. Och tänk så olika det är hur man vil ha det - haha! Ja, ta med block - då blir det "svenska" rutor också - jag blir bara förvirrade av de inch-baserade rutorna här. Eller prova en moleskin anteckningsbok - de är såååå skönt att skriva i!