Tuesday, February 05, 2008

Super Tuesday

Today was Super Tuesday here in the US. In Sweden it was only "Fettisdagen". In the US people in 24 states went voting today. In Sweden 100000s of people ate traditional "semlor".

It seems Hillary Clinton and John McCain won the state of California, the third largest state in the US, and an important state when it comes to primaries and presidential elections. The turnout of voters in California seems to have been huge. The Californians also had a bunch of propositions to vote on at the same time.

I'm not eligible to vote, but I am eligible to eat "semlor". I didn't however. You can't buy them here, you have to make them yourself, and I was too lazy today. And - you have to keep up on what's going on in the election.

5 comments:

Annika said...

Ja, semlor får vi äta, men inte rösta, buhu!!!
Semlor åt jag i måndags, två stycken...SÅÅÅÅÅ goda!!!
MÅSTE få ändan ur vad gäller detta med medborgarskapet!! Jag vill ju också rösta, ju!

Saltistjejen said...

Jag tycker fortfarande att det känns så komplicerat detta med de amerikanska valen. Primary hit och annat dit... Hm...
Men det är faktsikt skoj att bo här och upplev ett valår måste jag säga! Även om jag inte är tillräckligt insatt för att riktigt förstå hur det går till i detalj.

Desiree said...

Jättekul att Hillary vann i Kaliforninen. Här i Alabama var det Obama som vanna och tyvärr Huckabee för republikanerna. Om det ska bli en repbulikan vill jag inte ha Huckabee.

Mia said...

Misströsta in med semlorna, tänk på mandelmassan, huh!
Sitter i London och håller tummarna för Hilary, fast så länge det blir en demokrat i slutändan är jag nöjd..
Vad gör man i Kalifornien då? Har själv rest mycket där, underbar stat!

JaCal said...

Annika - åh, lyllos dig! Ja, sätt igång nu - du kanske hinner innan november?!

Saltistjejen - ja, inte helt lätt. Jag fick mig dock en dos insikt under in resa till Reno. Hm - hur många val har jag varit med om här tro - fyra? Och inte så mycket klokare är jag ändå... ;-) Mitt första var faktiskt när Bill Clinton vann - då pluggade jag ett år här.

Desiree - ja, det är jämt mellan dem - vi får se vem det blir till slut.


Mia - får äta semlor i Stockhom nästa vecka när jag är där och jobbar. Det blir ett spännande val det här - inte minst med de senaste dagarna. Californien är fantastiskt - nu är de lövsprickning här i min del - norra delen!