Wednesday, November 14, 2007

Going to Stockholm

In 2,5 weeks I'm off to Sweden again. The last trip of the year and only for seven days. Besides working I'm picking up essential things like saffron, Lucia-gowns, and hopefully some Swedish Christmas spirit.

I wonder if I will be able to walk around town in my new Merrells of if I need snowshoes for that.

We had +23C today. And no clouds in sight.

12 comments:

Lotta K said...

Det har varit lika varmt här hela veckan. Jag tänkte verkligen på det idag när jag kom ut från jobbet och gick mot bilen, i linne och liten sjal. Gud vad skönt det är!

Saltistjejen said...

Jacal, varför köper du saffran i Sverige+? Tycker du den är bättre än den man kan köpa här?

Jag är säker på att du kommer kunna använda dina Merrelskor i Sverige! :-) Om de inte är för kalla....?! ;-)

Annika said...

Ännu en tripp till Sverige...
Ja, roligt att komma dit och köpa upp sig på lite julsaker mm. Saffran är väl snuskigt dyrt här in the US tror jag. DYRT hemma, men ÄNNU dyrare här...

Desiree said...

Håller med saffran är det rena knarkpriser på här. Skillnad i temperatur blir det granterat tror att du får dra bort ca 20 grader från de 23 så får du en rimmlig Stockholmstemperatur.

Fröken fräken said...

Hoppas du får en bra vecka i Sverige, jag är en sån som bara älskar snö så jag är avundsjuk på Sverige på vintern. Jag har inte riktigt kommit underfund med skillnaden mellan saffran här och där. Mamma har skickat saffran till mig.

JaCal said...

Lotta K - ja! Otroligt! Linne i november - inte så pjåkigt alls faktiskt...

Saltistjejen - det är ofta billigare i Sverige i december - men framförallt så är den rätt "doserad". Ofta är den "ostött" här - så då måste man så och stöta först. Nä - lättare med små färdiga 0,5 gr påsar för sin saffransbulle deg...

Annika - japp! Årets sista. Jag har aldrig hittat någon vettig saffran här - dyrt och meckigt. Och jag är saffransbulle-fantast... Älskar lussebullar!

Desiree - knarkpriser - haha! Men precis rätt.

Fröken fräken - jag gillar snö i begränsade mängder... då och då. Inte i vardagen. Som jag skrev ovan - det är mest praktiskt att ha det färdigportionerat i svenska påsar.

Anonymous said...

What are Lucia gowns?!!

Toini said...

Kul att åka till Sverige. Hoppas du får fint väder där.

Här har vi haft -1 idag och freezing rain.

Hhgg said...

Hej!

jag hittade din blogg idag.
O jag kommer följa den varje dag från o med nu.

Jag har alltid drömt om att flytta till Kalifornien o vill så gärna höra hur det är att bo där.

Jag ska börja kolla upp jobb där borta nu. Jobbar som programmerare i Västerås nu. Har egen konsultfirma.

Vet inte riktigt om jag ska ordna jobb på ett svenskt företag med kontor i USA, eller om jag ska rikta in mig på ett amerikanskt företag.
eller om jag ska försöka få ett konsult uppdrag där borta.

Finns ett företag jag är intresserad av i Alameda.

Vet inte riktigt var man ska bo då.

Kollade dina bilder, ser ju helt otroligt underbart ut...

Micke

JaCal said...

Britgirl - I'll show you - and you can always come to IKEA on December 13 - we'll be there in our gowns then! ;-)

Toini - jo, lite intensivt kanske. Ja, jag hoppas på någon minusgrad och lite snö - inget slask - så jag vår mig en lagom dos vinter... ;-)

M langberg - hej och välkommen hit! Jo, här står det ju en del om att bo i den del av Californien jag bor i. Det är bara att börja leta - vet inte vilken strategi som kan vara bäst. Större företag har nog bättre rutiner och resurser för arbetsvisum. Men det är nog bara att dyka i och börja leta. Och vara med i green card lotteriet varje år. Har inte varit i Alameda - men bostad är sällan ett problem här - inte som t ex Stockholm där det ju kan vara jättesvårt att hitta bostad utan att köpa.

Anonymous said...

"saffron" ??? Don't you have a "Trader Joe's" where you live?
/JÖRGEN

JaCal said...

Jörgen - absolutely! And WorldMarket and a couple of other "European food" stores where you can get it. Really expensive and in the wrong dimensions. I really is easier to just use a prepacked 0,5gr SantaMaria!