Thursday, October 04, 2007

On my miss list

The Husband came home and talked about the sandwiches they had eaten at the evening meeting they had tonight. That made me suddenly miss Swedish lunch sandwiches which in turn made me miss the salads I used to eat for lunch when working in downtown Stockholm.

I used to walk down to Panini at Kungshallen and order a prosciutti and mozzarella salad with pasta... mm... add Ramlösa to drink. If the weather was good, we sometimes ate it on the stairs below Konserthuset, watching the market and the people, trying to get some heat from the sun...

6 comments:

Sporty Spice said...

Aaaah, vad jag saknar Ramlösa. De lär ju finnas i USA men jag har inte sett till dem än. Någon som vet var de finns?

Anonymous said...

Oh, jag gillar ocksa Panini i Kungshallen. Det finns ett superbra lunchstalle i Gamla Stan dar de har goda sallader och mackor. Gick alltid dit och at en sallad innan jag gick till min barnmorska pa Mamma Mia nar jag vantade min son.

Saltistjejen said...

Mmmmm, när jag var hemma på besök i Stockholm nyligen så satt jag i solen på konserthustrappan och njöt! Det var jättemysigt och jag kände mig sååå hemma...! :-)

Ang Ramlösa så tycker jag att det ändå finns en del gott amerikanskt sparkling water här. Jag dricker en hel del Poland Springs och det kan man köpa i vilket matvaruaffär som helst. Jag gillar flaskorna med bubblor och lite citronsmak!

JaCal said...

Sporty Spice - japp! De finns faktiskt på WorldMarket och jag har sett på Safeway (eller blandar jag ihop det nu... var det BelAir). Extremt dyrt...

Veronika - ja svenska sallader och mackor - så gott!!

Saltistjejen - åh... du vet att det är obligatoriskt att ta med kameran och dela med sig av dessa fantastiska upplevelser - sitta på konserthustrappan i Stockholm - haha! ;-) Jag dricker faktiskt aldrig sparkling water här - vet inte varför - har itne blivit av. Bälgar i mig när jag är i Stockholm...

Annika said...

Precis, Safeway har Ramlösa och WM också!!!
jag gillar Perrier sparkling water också, finns överallt!
Paninis i Sverige är så goda, tycker jag! finns väl goda här med såklart, men därhemma är dom liksom extra krispiga...

Sporty Spice said...

Jacal & Annika. Tack för tips. Här ska det åkas till Safeway och WM. Här dricker jag litervis av inhemska bubbel men inget går upp mot Ramlösa. =)