Wednesday, August 29, 2007

Time for some CPR

I've been thinking about it for years, and today I finally signed up (got my "bum out of the wagon" as we (might...) say in Swedish - haha) for a CPR*/First Aid class, organized by our City.

I know only the basics from reading, but in October I'm finally going to get myself some hands-on practice. Who knows when you might need it.

I was the only one signed up so far. Does everyone all ready know this? I'm I the last one!

(*Hjärt/lungräddning (HLR) in Swedish)

11 comments:

Anonymous said...

Jag har diplom pâ att jag âtminstonde kan âteruppliva de där dockorna de använder.......Sedan kom jag underfund med att jag bara har ca 10 min pâ mig att göra hjärt och lungräddning, sedan brakade jag ihop, helt slut.

Dosiss

Petchie75 said...

Nix, jag vet inte heller hur man gör. Missade det i skolan eftersom jag flyttade mitt på högstadiet och då hade den nya skolan redan gjort det, och gamla skolan inte hunnit än. Lite synd att jag inte bett min mamma lära mig, hon brukar ha sådana där dockor hemma (hon är skolsköterska) och jag vet inte hur många gånger de skrämt livet ur mig när jag kommit hem mitt i natten - de har suttit i soffan, eller legat under bordet!
Bra initiativ, ska nog försöka hitta en sådan kurs när jag flyttar till PR!

Anonymous said...

A tall blond learning CPR?
There'll be guys faking heart attacks all over the place!!

Anonymous said...

I went to a couple of courses through work a while ago, so I think I should know how to do CPR if I can remember it all. It's useful knowledge, that's for sure.

Anonymous said...

Det vore nog en bra idé att gå en sådan kurs. Senast jag fick information och övade på en docka var på högstadiet, d.v.s lite mer än tio år sen. Hälsningar från B/ en tjej från Sverige som hittat till din blogg och nu följer den varje dag! ;)

Annika said...

Bra kurser det där! Jag har också tagit ett par stycken. Förmodligen skulle jag behöva återuppliva mina kunskaper nu! Ge dom lite cpr.

JaCal said...

Dosiss - ja... man vill bara kunna - inte behöva använda i praktiken.

Petra H - fick man lära sig i skolan?? Det måste jag helt förträngt... Eller tja, nu när när jag tänker efter har jag väl alltid haft något "hum" om hur man gör och sen jag fick barn har jag ju läst på. Men aldrig testat...

Britgirl - haha! This is the "pediatric/child"-class...

Matilda - it sure is! I sure want to have the knowledge - even though I hope I never have to practice it.

B - ja - signa upp bara! ;-) Hej och välkomen från Sverige! Kul att du är här varje dag!

Annika - ja, vår city har flera kurser varje år - hur lätt som helst att signa upp om man bara lyfter luren. Så nu ska det bli av!

The Hanssons said...

Jag vet lite grann om det där. Lite sitter kvar sedan rödakorsdagarna men nog skulle jag behöva en uppfriskare.
ha en bra dag

Fia said...

Jo det kan jag efter en massa års jobb inom kriminalvården. När du har gått kursen så råder jag dig starkt att ha ett "munfilter" i bilen, vet inte vad det heter just nu men de kommer att veta på kursen. Mina är oranga och man lägger dem över munnen då man blåser för att förhindra hepatit (gulsot) eller HIV smitta medans man räddar personen i fråga.

Desiree said...

Jag har gått en sådan kurs i Sverige för några år sedan. Det är alltid jättebra att lära sig sådant. Frågan är dock hur mycket jag kommer ihåg idag.

JaCal said...

Nika - känns som alla vet utom jag... men NU så - nu ska det bli av!!

Fia - ja, ett sånt kit ska man ju ha - och sen hoppas att man aldrig får anledning att använda det.

Desiree - ja, det kan nog vara bra att bli påmind. Jag ska gå infant/child varianten (vilken är fokuserad med på barnskador) - får ge mig på vuxen-varianten sen.