Thursday, August 02, 2007

The major news story

The major news story here today is of course the horrible bridge collapse in Minnesota yesterday. When something big happens here you have at least four national news channels to turn on, 24-7, to get the latest updates. You never have to wait for the next news program. I usually tune into CNN out of habit. But lately I've mostly gone online, to check out the news videos on the CNN website. That way I can choose to see exactly what piece of a news story I want to see, when I want to see it.

One expert has said that the probability of the bridge collapsing is one in a billion. It's easier to wine the lottery.

But I'll sure keep my breath when crossing bridges for awhile.

5 comments:

Desiree said...

Verkligen läskigt. Tur att det inte verkar ha dött så många iallafall.

Anonymous said...

Jag läste att broarna överlag i USA har eftersatt underhåll.
Men broarna i områden med jordbävningsrisk (typ CA) har i alla fall helt andra konstruktioner som ska göra de bättre och säkrare från första början. Bron i Minnesota var byggd av prefabricerade delar, medan broarna på andra ställen med jordbövningsrisk inte är det. Ähum, min källa är kort och gott en "expert" i DN, torsdagens upplaga.

Joe said...

Det var många broar som skulle kontrolleras i USA nu. Och vilken otrolig tur att de höll på med vägarbete, så att det inte var fullt av bilar på bron!
Och så totalt OT; Vad du är gullig som kommenterar på min blogg - det är aldrig någon annan som gör!/TT

Toini said...

Vi har en bro här i Edmonton, som är av betong...... och jag har sagt att någon dag kommer den att gå sönder. Jag tycker att den gungar när man står still på den och en lastbil kör förbi.... hmm nu såg jag att det kan hända, och så även min familj som inte trodde det.

Trevlig helg till dej nu!

JaCal said...

Desiree - verkar helt otroligt lågt antal med tanke på omfattningen...

Anne - ja, verkar ju onekligen så. Jo, det är ju sant - att broarna här är byggda för lite andra påfrestningar.. Tur att vi har experter i DN... ;-)

TT - ja, och att bilarna körde långsamt pga av alla köer... Jag kommenterar på ! ;-)

T&T - ja, även om det som sagt ska mycket till innan det rasa... men visst tänker man extra på broar nu... Trevlig helg du också!!