Friday, May 04, 2007

TGF! Time for "mys"!

I know it was just a few days since last "Sveriges Näringsliv", but it IS Friday and it IS time for "mys"!

(Thanks "Farmom" for the tip!)

11 comments:

Ing said...

åh, that's funny, I forgot how much I like Henrik Schyffert. What's scary though is that my kids will grow up to talk exactly like him, in fact they do already. I guess if they turn out as funny, it's ok.

Anonymous said...

Ahhhhh! He's holding a baby!! Swoon swoon!

Desiree said...

Den var kul. Fredags mys på dig. Här i södern blir det nog en bärs och grillen som gäller för oss. Istället för svengengelska får jag väl prata som Folke Rydén när han gjorde reportage från amerika med amerikansk brytning, nu när jag har bott här i hela 10 månader ;-)

Anonymous said...

Me and the kids liked the music so I had to look it up on the web.
Apparently its by Jamelia and its called Beware of the dog!
(Sounds very much like Personal Jesus if anyone else remembers that song!)

Annika said...

Lovely i kvadrat!!! Skrattar högt!!! Tack Jacal!
Fredagsmyset här innebär att åka och lämna Jeepen (jajaMÄN) för inspektion, och sen åker vi upp o äter en god middag på M&S Grill. Jag känner för en steak today!
TGIF på dig!

Anonymous said...

Yes, vad kul!
Henruk Schyffert är super.
Det där med fredagsmys ÄR ju så svenskt, begreppet och ordet fredagsmys säger allt liksom. Finns det nåt motsvarande på engelska. Säger man bland folk här (grannar emellan, på jobbet osv) att yes, idag är det fredag. Vad ska ni ha för fredagsmys?
Vårt fredagsmys bestod i Sverige ofta av precis det han visar: handla nåt gott kött (typ fläskfilé), sen till Karamellkungen hyllan för smågodis. Och sen till lokala videobutiken för att hyra en dvd.

Anonymous said...

Henrik ska det förstås stå i mitt förra inlägg och inte Henruk....
ps nej, jag har inte börjat tidigt med fredagsölen/fredagsvinet ds

Anonymous said...

Den var bra! Gjord for bade Svenskar och engelsktalande= swenglish!:) Fredagsmys kan jag ibland sakna har.Min son gick efter halva filmen, han tyckte den var pinsam..:)Han ar den som ar minst svensk av oss i familjen.

JaCal said...

Ing - I really like him too. He makes me smile... ;-) No no, our kids will not talk like him. No no. They will not blend at all. No no. ;-)

Miranda - he is cute, isn't he... I do remember that Personal Jesus - and you're right - sounds like it!

Desiree - ja, 10 månader då är det kört! ;-) Får se vad det blir för fredagsmys här... Maken är inte så fredagsmysig, trots att han är svensk...

Annika - ja, visst var den rolig! Man fnissar gott här borta i utlandet... Jeepar tycker jag vi inte pratar om just nu faktiskt. Urk. Får se vad vi kan få till här ikväll.

Anne - visst är han! Kanske det får bli lite fredagsmys - DVDn med Killingänget! Haha - ja, ni var ur-svenska med andra ord! ;-)

Veronika - ja, fast jag undrar jag hur förståeligt det är för icke-svensktalande... är ju rätt mycket kultur i humorn...

Anonymous said...

Bäbisen på slutet är ju FÖÖÖR söt!

Monica said...

Hehe, jag har sett flera av de här inslagen från "Svenskt Näringsliv" och jag tycker de är kanonkul!