Thursday, May 31, 2007

Maybe next summer... ?

I'm shocked! It's 20 years ago! Twenty! My gosh. I'm getting old...

1987, the movie Dirty Dancing, premiered. I think I went to the movies to see it three times... Today I read that you can actually go to the "Kellerman's Resort" - it exists in real life, in North Carolina - called the Lake Lure Inn & Spa. You can stay in "Johnny's cabin" or "Baby's bungalow".

Maybe this will be our summer trip next year. At least the kids wouldn't be jet lagged. But I seriously doubt I would get the Husband to stay in the "Swayze Suite".

10 comments:

Anonymous said...

Haha, nä jag skulle nog inte heller få mannen att stanna i "Swayze Suite" :)
Jag älskade den här filmen när jag var liten och den kom ut, jag var bara 11 år 1987 men ändå var jag som tokig i den. Jag såg ett 20-års reportage i nån skvallerblaska (People kanske, minns ej) och där var det lite uppdateringar på alla skådisar och nytagna bilder. Ja, alla åldras vi. Är allt jag har att säga....

Måste vara ursvårt bli av med jet lag nu, svenska sommarnätter är ju inte direkt mörka heller så svårt använda argumentet "det är mörkt så det är natt här" för att få kids att sova.

SweFlo said...

I LOVED this movie so much! I have probably watched this movie more than any other. My favourite line is when Baby is trying to explain why she is at the employees' party: "I carried a watermelon".

Isle Dance said...

Yes!! Isn't it fantastic to see that kind of dancing finally making a world-wide comback?! It only took 20 years...!

Anonymous said...

Var min favvo movie nar den kom ut, du och jag ar ungefar i samma alder raknade jag ut..:) Jag alskar dansfilmer!
Ja, jag har haft tur med barnen och jetlag. Konstigt nog, for min son ar valdigt "kinkig" har hemma och har alltid varit det sedan han var liten ,lattvackt , det ska vara morkt i rummet mm.Dottern ar som mig sover overallt.:) Men som sagt han har aldrig haft jetlag pa det sattet att han har haft svart att sova pa natten, aven fast vi da har sovit i rum utan rullgardin! For en gangs skull sover han da aven lange pa mornarna! Sa det ar val bara tur. Men sjalv tar det en vecka for mig att bli normal i huvudet, kanns som jag gar omkring pa en annan planet. Sa jag far halsa pa dom som kanner mig forst, ananrs tror dom jag ar en "knappis". Trog som bara den i huvudet.:)

Annika said...

Häromdagen när jag städade lyssnade jag på P1 SR och programmet "Stil" med Susanne Ljung. Det pratades om Dirty Dancing o om vilken GREJ det var när den kom ut. Tjejerna menade att det var Jennifer Grey som gjorde filmen, inte Swayze. Grey var girlpower och tjejen, den vanliga, som man kunde identifiera sig med. Extra plus att hon aldrig genomgick en make-over under filmen! Det är SANT! Jag var aldrig kär i Swayze, var 21 när filmen kom, men min kompis var helt totalt betuttad i honom.
Hoppas att jelaggen är bättre nu, Jacal! JOBBIGT!

Anonymous said...

Yeah i too just found that out in a celebrity life kind of magazine. I said to Husband that i would like to go but he didn't look that impressed despite liking the film also. My girls like it too even though it seems a bit dated now.
The magazine also showed the stars that were in it and how they had changed. Jennifer Grey looks different now shes had a nose job.
(Something i would have if brave enough!)

Anonymous said...

Oh yeah i forgot my favourite line!
"Nobody puts Baby in the corner!!!"
Ha! What a guy!

Desiree said...

Kul att man kan åka dit och uppleva stället. Tyckte mycket om den filmen. Jag har sett den många gånger. En riktigt bra klassiker skulle jag vilja kalla den. Gjorde Grey fler filmer eller bara denna enda? En toppen film helt enkelt.

JaCal said...

Anne - tror jag hade haft svårt att få med mig maken dit över huvudtaget.... ;-) Själva läggningen har inte varit så svår - det är att få dem att fortsätta sova... och somna om... hua...

Sweflo - yes, it was so great!

Isle Dance - 20 years... I can't believe it...

Veronika - ja, det var helt klart en favorit... Du är lycklig du - tror vi är över det hela nu - 7 dagar senare... och nej, tur att vi inte träffat någon annan än stackars mormor... helt förvirrade. Tyckte det gungade under fötterna fram tills i går.

Annika - ja, man fattade nog inte då hur stort den blev. Jag var inte kär i Swayze heller - men var bara tagen av filmen...

Miranda - haha - don't think I would get the Husband to go either. How fun that your girls like the movie! And yes - best line in the world!

Desiree - vet faktiskt inte - har inte sett henne i något annat.

Anonymous said...

och om jag hade de minsta tveksamheter att flytta till NC är de nu helt borta.
You made my day!!!!