Saturday, April 28, 2007

Minivans in the park

Lots of minivans in the park today... Around here, most families with younger kids have minivans. I guess the same picture from a Swedish park would show rows of Volvos (or no cars at all because you probably can walk to the park... hm).

We don't have a minivan. Yet. I've admitted it before. I want one too. I need a better car door solution for 3 year old who does not want to get back into the car (those of you who have ever had 3-year olds know what I'm taking about - when they turn into a heavy but quick and loud octopus). Even the husband has admitted that it might be a good solution (and has let go of the feeling that it's the end of the world as a man to drive a minivan).


9 comments:

Isle Dance said...

It's been a long time since I've seen minivans...probably because I'm on an island. Now I know they have not vanished.

Isle Dance said...

P.S. They are kind of fun to drive...but I don't want to persuade anyone! :)

Annika said...

Ok, jag TYCKER INTE OM minivans och SUV:ar. även fast jag har en Jeep själv (som jag iNTE tycker om alls).
Avskyr att stå bakom en SUV eller Minivan vid ett rödljus, och jag tycker det är hemskt att stå parkerad mellan en SUV och en minivan. man ser ju inget när man ska backa ut. läskigt. Jösses vad gnällig jag låter, blä...Men det kan inte hjälpas.
Sådär som på din bild ser det ut i princip överallt här i DC-området, SUUUCK!!!

JaCal said...

Isle dance - I have actually never driven one... yet

Annika - hihi - ja, det är baksidan av alla stora bilar här - och bisarrt att till och med en minivan ofta är liten i förhållande till gräsliga trucks. Själv var jeepen ett perfekt sätt att komma över en mindre krock i Sverige innan jag åkte hit som fått mig att blir riktigt nervös när jag körde - med jeepen kände jag att jag fick bättre kontroll och "såg" bättre. Fast ifs är ju inte ens jeepen speciellt stor jämförelsevis, brukar få springa omkring och leta febrilt efter den bland alla stora schabrak. Själv är jag nog mest kär i att man kan öppna dörrarna från sin keyfob och att man själv kan kliva in i baksätet framför själva sätet i en minivan - varför har inte "vanliga" bilar den featuren?

Lena said...

Hej
Jag är ny här... har faktiskt spenderat nästan halva denna söndag med att läsa HELA din blog... Fastnade för den eftersom jag själv bodde i Californien (San Francisco) i 2 år för länge sedan (1989-1991) och älskar stället. Dock är jag hysteriskt flygrädd, så jag har bara varit tillbaka där 3 ggr sedan jag kom hem. Var bor du?

Lena, Göteborg

Anonymous said...

We used to have minivans (or people carriers as we say in England!) when the kids were small, and i loved having them.
Husbands not really keen on driving them though (I don't drive yet- yes i know!!) ), so despite my pleas for another, i don't think I'll get very far with that!
Mind you the one we borrowed recently on our England trip had the kids arguing over who could sit in the middle whereas when they were little they all wanted to sit in the back! Sometimes choices aren't always the best thing!!

Anonymous said...

Ni får vl köpa en manlig Defender, eller något! ;)

Anonymous said...

Sjalv skulle jag onska for miljons skull och for olyckstatestiken(hmm nu later jag snusfornuftig) att Amerikanerna och aven vi andra skulle kopa mindre bilar just for allt utslapp och for att de drar sa mycket mer bensin.
Sjalv kor jag en vanlig personbil, aven med i en carpool sa jag har bilen ofta full med barn och det funkar.:)

JaCal said...

Lena - hej! Kul att du gillar sidan och jag hoppas det inte var en svensk vårdag du missade genom att sitta och läsa här! ;-) Jobbigt att vara flygrädd - hoppas jag förblir så pass cool jag redan är - annars blir det jobbigt att bo här.

Miranda - it's when the kids are small I think they come in handy. Once they can get in and out on their own any car would be ok... right now someone in this house can be really tricky to get in the car...

TT - ;-)

Veronika - ibland blir man mörkrädd när man parkerar sin lilla bil här - varför måste man ha en truck med hjul som är stora som lekstugor... Jag vill ha en bil med sliding doors och sprattelutrymme mellan sätet och förarsätet och skulle glatt köpa en sån personbil... behvöver inte vara en hel minivan runtom de detaljerna. De skulle fråga lite fler föräldrar om vad man vill ha för lösningar i bilen. När vi köpte vår bil här och jag hos bilhandlaren uttryckte oro för utrymmet att klämma in en bilstol i baksätet på den bil vi just tittade på, visade bilförsäljaren glatt en bil som var 4 gånger större, där man fick stå på tå för att nå upp till dörrhandtaget och som aldrig skulle gått in i garaget. Men utrymmet i baksätet var bara lite större - trots den enorma skillnaden i kaross storlek... Jag vill frakta barn i baksätet, inte soffor i trunken.