Sunday, March 11, 2007

Wallet, keys, cell phone and...

sunglases! Check! Never leave home without them! Actually I rather forget my cellphone than my sunglasses. I'm almost panicking if I realize I don't have sunglasses in the extremely bright California sun.
And I'm so used to always have them with me that I now also use them in Sweden, no matter what season. And why not - a low Swedish winter sun is a real killer - perfect for sunglasses. But I can just sense that people think I look silly (or a "cool-girl-wannabe" sort of). In Sweden I would never wear sunglasses unless it was summer. That it's the same sun never crossed my mind.

4 comments:

Fröken said...

Då jag har vanliga glasögon så har jag inga solglasögon, skulle kunna ha clip-ons men det är så fult! Det enda är att rynkan som jag har på näsryggen blir värre för varje år, men iofs skyls den av de vanliga glasögonen. Hm..sorry that i don´t make any sense.

Annika said...

En vinter, en jul tror jag, i Sthlm var vintersolen precis så låg som du skriver om. Jag drog upp mina solglasögon ur handväskan. För, här i US använder man ju alltid solisar, vinter som sommar. Min syrra tittade konstigt på mig och bad mig ta av brillorna. Så skedde...Ngn wanna-be har man ju ingen lust att vara utspökad till.

JaCal said...

Anja - babbla på du! ;-) Jag är toknärsynt och kör glasögon/linser blandat - men köpte ett par snygga bågar med snygga clip-ons när jag flyttade hit. Inte lika snyggt som ett par snygga solglasögon - men det går inte köra bil utan solglajor och ibland är jag för lat för linser...

Annika - nä verkligen inte - ha ha! Men det är ju så skönt - inte minst för rynkan på näsryggen som Anja säger! ;-)

Fia said...

Mina nya glasögon blir solisar när solen skiner!En liten tröst....