Sunday, December 06, 2009

Decorating the Christmas tree early

When I grew up we always decorated the tree the day before Christmas Eve, December 23. And then we kept the tree until the beginning of January. In the US, you decorate your tree way earlier, usually in early December and I've changed my "tradition" too. I really enjoy December and want to enjoy the tree before Christmas. Now I usually I clean out Christmas between Christmas and New Year's. So today we got our tree and decorated it and now it is being enjoyed in the living room!

Getting a Christmas tree here is way easier than I remember it was in Sweden. They are all perfectly shaped and almost all the same length. Can you mutate Christmas trees?Before and after...

5 comments:

Saltistjejen said...

Fint!
Fast jag ahr fortfarande lite svårt med seden att klä granen såååå tidigt som efter Thanksgiving. Hm... okej kanske efter Lucia men inte tidigare. Då tror jag att jag skulle tröttna på granen innan jul... ;-)
Ang detta med alla granar ser ut som Disneygranar så har jag sett att här i NYC så är de flesta granarna "klippta" så de får en perfekt form. man kan se att flera av grenarna är avklippta. Lite fusk kanske men de blir onekligen snygga då.
Kram!

JaCal said...

Saltistjejen - åh, jag gillar verkligen att ta in den tidigt. När jag flyttade hemifrån gjorde jag en "gran" av hönsnät och ljusslingor (bodde i en liten lägenhet utan plats för riktigt gran) och då började jag ta fram den till Lucia. Nu gillar jag skarpt att ha den framme innan... när man tittar på julkalendern, tänder adventsljust etc. När julen är äver är jag mätt på jul och då får den åka ut så nyår är det nyårsdekorerat och allt julpynt borta (utom utebelysningen - den brukar vi ta bort typ 5-6 januari).

Jo, de klipper en del har jag sätt (denna var ovanligt oklippt - såg bara någon gren) - men de är så jämna och symmetriska... ljusår från de svenska granar vi hade när jag var liten som mest spretade. Men det hade sin charm det också.

Annika said...

In med granen direkt efter Thanksgiving, säger jag! Det är ju NU man vill njuta av den, inte efter jul.
Den fjärde jan plockar jag ner rubbet. DÅ vill jag inte se det mer. Men innan dess, eller innan Nyårsdagen, njuter jag fullt ut!
Men du tar ner din innan nyår?
Det går förresten knappt att hitta en ful gran i US. Det blir alltid lite av en chock då man kommer hem till svedala och ser alla glesa svenne-granar :-)
Vi åker ju hem iår, ska bli kul! Men jag har skapat så många egna traditioner att jag älskar julen i US minst lika mkt numera.

Moving said...
This comment has been removed by a blog administrator.
JaCal said...

Annika - japp - njuta i förväg. Jag vill gärna ha ut den till nyår - och storstäda huset så det känns nytt och rent när det nya kommer.

Nej, fula granar går inte att hitta här - lite komiskt faktiskt. Det är så kul att se svenska granar nuförtiden - de gör en lite glad! ;-)