Thursday, July 30, 2009

Orbituaries

One thing that fascinates me when reading the morning paper is the obituaries. The are presented under a section called Remembrances and each person deceased is presented with a photo and a short story, where they were born, what they have been doing in their life and who will miss them. This usually takes up a full spread and you can read some fascinating stories there. Sure, you can find obituaries in Swedish newspapers too, but they are more rare. In the major newspapers, it's usually more short notices, a symbol, the name and family members' names. They're more of an "announcement" compared to these small life stories.

3 comments:

Annika said...

Ja, ja jag vet...
Tycker det är intressant att se vad de dött av också (det står ju alltid). Jag r nog lite morbid.
Läser dödsannonser i alla tidningar, både svenska o amerikanska.
Ska maila dig, Jacal...
Har tänkt en del på dig över sommaren och jag tycker det är trist att vi ej hann ses.
Kram!!

Anna, Fair and True said...

Jag är också lite morbid som Annika tror jag för jag vill också veta vad de dött av. Särskilt om de är unga. Antar att de påminner mig om att jag är dödlig och att man inte ska ta något för givet. Jag är så blödig nu för tiden också. Kan läsa en liten rad dikt i en dödsannons och börja gråta.

JaCal said...

Annika - haha - ja, eller medkännande? ;-) Dito - har tänkt på dig - och har mailat tillbaka!

Anna - ja, det är nog så det är - det ger en perspektiv på tillvaron. Haha - ja... jag är likadan... behövs inte mycket för att jag ska bli alldeles gråtande... är det åldern tro...