Wednesday, July 30, 2008

Getting Things Done

Phew. For the last few days I've been cleaning up my office (those of you who follow my status feed might have noticed that). I work from home and have done for the past 7 years. Last year we moved the office downstairs and I haven't really had the time to organize it in the most efficient way or cleaning out the old stuff. Meaning that after about a week, things start piling up and something really had to be done.

So instead of using my computer, I've organized paper. Tons of it it feels like. I've gone to Staples and Target to get organizing stuff, I've printed labels, and hung hanging folders by the dozen. I've been inspired by David Allen and his Getting Things Done. I sure need a system to get all my projects flowing better and when you work at home, it's easy to tangle up private stuff with work stuff. Will I have "stress free productivity" as the book claims? Haha - we'll see about that...

Now I'm done. I'm ready for work. Bring it on! I have the hanging folders ready.

5 comments:

Anna said...

Vilket sammanträffande! Jag köpte David Allens "Få det gjort" i våras och den här veckan har jag börjat läsa den. Kom tillbaka till kontoret efter semestern och insåg (som alltid) att jhag behöver bättre system för att hantera mina arbetsuppgifter... Har sorterat i Outlook och ska under helgen försöka köpa mappar och sånt...

Lycka till!

Desiree said...

Det är skönt när man tagit ett ryck och organiserat och kommit ordning ordentligt. Det tror jag hjälper mycket och kommer att göra dig mer effektiv i ditt jobb då du vet var du har allt. Att sortera papper är ju inge vidare kul men nödvändigt. Ha det bra.

SweFlo said...

Jag är evigt tacksam att jag har ett paperless office. Allt viktigt skannas och sparas på externa hårddiskar... Det lilla pappe rjag har har en tendens att bli kaos, så jag kan bara tänka mig hur det skulle vara om jag inte hade ett helt elektroniskt jobb! Vad jobbar du med förresten? Det skulle vara kul att veta! Ha en bra helg!

JaCal said...

Anna - haha - ja, då får vi se - vem får det minst stressigt först? ;-) Jag är nöjd med genomgången i alla fall - nu har alla saker sin plats och systemet i Outlook är uppbyggt och klart - så får vi se hur det går...

Desiree - jag har ju vetat var jag har allt - men det har varit för otympligt. Nu har jag så fina hängmappar för allt så det är alldeles fantastiskt! Till och med maken gillar plötsligt att sortera papper...

Sweflo - jo, försöker ha det så också - och GDT är ju ett sätt att organisera sig även digitalt. Jag orkar dock inte ge mig på scanning av räkningar och sånt eller inkommande papper - det får vara kvar i pappersformat. Men allt annat är digitalt. Skriver rätt lite om vad jag jobbar med här - håller mig lite halvanonym - känns bättre så.

Anonymous said...

Jag har under två års tid haft som mål att läsa Getting Things Done. Jag har kommit halvvägs flera gånger, men inser att boken nog egentligen är lite för "business" för mig.

Jag har läst en del på bl.a. 43folders (som ändrat inriktning nu) istället och plockat de bitar som passar mig. Jag börjar bli grym på att hantera epostinkorgen och det är en fantastisk tillfredställelse när den är helt tom. Att kunna föra över den känslan på sina övriga (analoga) inkorgar, både hemma och på jobbet, vore enormt.

Går det fortfarande bra med GTD:andet? :)