Sunday, May 18, 2008

Miles and kilometers

Despite the race I did yesterday was a 5K race - as in 5 kilometers - the distance signs were in miles... (I just had to stop to take this picture with my cell phone...) (of course you bring your cellphone during the race... who knows who might be calling...). And since I don't do miles yet, I had no idea of the distance during the race - only that a 5K is 3 something miles. The clock was a better way to know approximately the distance to the finish...

6 comments:

Annika said...

J, skicka över lite värme till den här kusten är du snäll!
Fast jag antar att du tar den med dig när du åker hem till det kära gamla svedala. Där kan den nog behövas mer än här :-)
Jättekul att du gillade ditt första race!

Saltistjejen said...

Hm, skumt!!!

Jag vet att 1 mil (svensk) är drygt 6 miles, så 5k borde vara runt dryga 3 miles...
I mile är ca 1,67 km...

Jag vill gärna ha ett par grader varmare jag med. Fast inte alltför varmt. Kräsen som jag är...haha! Men typ 5-10 grader till kan jag tänka mig.
:-)

JaCal said...

Annika - kommer med FedEx! ;-) Ja, till Sverige behövs det onekligen... skulle bli frost på ön i natt... det gäller att tänka rätt när man står med +28C inomhus och packar väskan för Sverige i slutet av maj...

Saltistjejen - ja, här är ju ett ypperligt tillfälle att använda den fantastiska enheten km! Du kan få 10 grader härifrån - inga problem - skickar lite till hela östkusten så blir du varm som Annika!

Anne said...

Jag blir också tokig på alla de här knäppa enheterna. Miles är ok, inte för att jag kan det heller, men jag tycker det är ännu värre med foot, inch, ounce, pound och allt vad det nu är. Jag har absolut ingen känsla för det alls , det säger mig ingenting och ärligt talat är jag inte så öppen för att försöka lära mig det heller.
Vad gäller miles brukar jag tänka att jag delar miles med hälften och plussar sen på det så har jag det ungefärliga km-avståndet.
T.ex. 50 miles delat med hälften är 25. Så kilometeravståndet blir då ungefär 50+25=75.
Är det nästa vecka du åker till Sverige?

Petchie75 said...

Hi hi, jag satt just igår och påpekade att något var i km (eller metric iaf) på tv men nu kan jag inte för mitt liv komma på vad det var!! Men, typ som ditt 5 km-lopp!! Konstigt är det iaf att se km i USA! Här i PR har vi ju metric-systemet när det gäller avstånd och bensinmått (säljs i liter) men hastigheten är i miles. Snacka om förvirrat, det är ju inte så lätt att räkna ut hur långt det är kvar (i tid) när man är ute och kör bil..

JaCal said...

Anne - ja, det är supersvårt... jag kan fortfarande inte... börjar greppa inches... och ounces kommer lite när man matat spädbarn... men resten - suck och STÖN. Lättare att lära sig ett annat språk känns det som... min hjärna vill inte greppa alls...

Petra H - oj oj OJ så förvirrande... eller i alla fall några mått enheter du kan relatera till... trodde det skulle funka med 5K - men hepp - miles dök upp i alla fall - haha!