Thursday, April 03, 2008

Time to play

When I was a kid I remember being terrible envious of those kids who had Playmobil stuff to play with. Especially the pirate ship. Playmobil is pretend play big time - tiny small real looking pieces to play with, originally German and got big in the mid 70s. (in case you've missed out on this fun stuff).

Then I grew up. So for years I've had to put my Playmobil playing aside. Until now. With two kids in the house - and a steady income way beyond "veckopeng" (weekly allowance) - the world of Playmobil lies open!

I wonder if my kids would appreciate this office equipment kit...

4 comments:

Petchie75 said...

Jag med!! Piratskeppet var så häftigt (finns det kvar?)! Min bror och jag fick en operationssal en gång - undra om det var samma sak som du med dina barn nu... vår mamma är fd operationssköterska ;-)

Saltistjejen said...

Hahaha!!! jag älskade också Playmobil!! Ojoj! Men jag fick aldrig så stora grejer som Piratskeppet. Tyvärr. Men fick faktiskt också en liknande operationssal eller sjukhus av några någongång. Men det var egentligen inte Playmobil utan något annat, liknande som jag har för mig var köpt i USA faktiskt. Men det dög det med.

Victoria said...

Min syrra och jag lekte jättemycket med "playmo", vi hade hästar och hundar, cowboys och indianer, massor av små barn med karuseller, gungor och hela surven... Det var urkul!

JaCal said...

Petra H - japp! Det finns kvar... åh, så jag suktar efter det... Haha - ja, det var säkert mamma som ville ha _egentligen_...

Saltistjejen - ja, det var sååå kul att leka med. Hade inte heller något... Ja, det verkar finnas någon slags amerikansk kopia (eller har funnits i alla fall).

Victoria - ja, visst var det kul!! Otroligt roligt! Kul att se barnen leka nu och ha lika kul.