Saturday, April 19, 2008

Crayons and lunch

I packed the kids and my immobile Husband in the car to get some stuff done - and have lunch outside the house. Not sure they needed to get out of the house as bad as I wanted to... After successful errands - we stopped at TGIF for lunch. Not particularly our choice - but my Americanized kids, at least the one who can express herself clearly, wanted MacNCheese for lunch and we were kind of sure TGIF would serve that (and they did...).

One thing I love about this country, and I didn't really think about pre-kids, is how totally easy it is to go out to eat with kids in tow. Almost all restaurants will provide the kids with crayons, paper and have a special kids' menu - and bring out high chairs - and some even bring out cheerios for starter... and that there actually are restaurants that serve MacNCheese...

3 comments:

Desiree said...

Det är ju faktiskt toppen att det är så barnvänligt att gå ut och äta här. Alla ställen verkar i princip ha barnmenyer också.

Anonymous said...

Hittade din blogg idag och har tillbringat ett par timmar med att läsa den. Jag flyttade till Michigan för 2 år sedan och det är bara så kul att se det finns fler som saknar de vanliga enkla sakerna som svenska bröd, dammsugare och tvättmaskiner m.m.

Min man är amerikan så han har lite svårt att förstå ibland när jag suckar i mataffären över bristen på bröd eller glor ondskefullt på den amerikanska dammsugare han köpte innan vi gifte oss. Varför kan den aldrig gå sönder?

Jag tycker det är så annorlunda med amerikanska restauranger jämfört med hemma i Sverige. Det märks att det inte är lika dyrt att gå på restaurang här eftersom så många är ute och äter. Sist vi var ute och åt lade jag märke till att det stod ett glas med kritor på varje bord och att pappersduken på bordet verkade helt ideal att rita på. Som svensk kändes det lite märkligt och om jag varit på humör att rita hade jag nog ändå inte ha vågat utan att först ha sett någon annan göra det.

JaCal said...

Desiree - ja, det är otroligt enkelt! Det gör ju också att man "stör" mindre om man har barnen med sig - det bara funkar... även om det är rätt stressande och jag fördrar att äta själv ute med maken - haha!

Linda - hej! Välkommen hit! Roligt att du hittade och hoppas du hade ett par trevliga timmar! ;-) Nästa gång får du passa på att göra lite konstverk på restaurangen - haha! ;-) Jo, det finns mycket att skriva om vardagen och skillnader och saknader... har ju lyckas skriva i två år snart... ;-)