Sunday, March 30, 2008

The Swedish artist in New York

I have a the latest edition of Swedish Elle (well, at least it was new before it had to cross the Atlantic, by now it might be old in Sweden..) by my favorite reading chair and I read an article about the Swedish singer Marit Bergman. She is one of those artist that kicked off "a.c-my-move-to-California" - so I actually have no "relationship" to her at all. I wouldn't be able to tell any of her songs or identify her in line up of artists. It feels a bit weird... this pretty big Swedish artist that I have no idea about.

Anyway - she lives in New York now and I've written about this phenomena before,- here is a long feature article about her life in Brooklyn and - not a single line on what kind of visa she is on or how she is able to stay past her 90 day visa waiver...

Well, I'm happy for her what ever visa she is on - she seems to enjoy it a lot.

But I'm sure curious...

(At elle.se you can see pictures of the photo session with Marit Bergman in New York).

5 comments:

Cissi said...

hmm har aldrig hört talas om henne faktiskt. måste nog googla lite ;)
Själv ska jag se The Poodles som kommer till Holland på fredag hihi

Anonymous said...

Efter 33 år i USA hjälper det inte hur svensk jag känner mej. Man vet så lite om svenska nutida underhållningsartister. Bara vad jag läser på svenska tidningar online. Hittade nyligen Sofia Karlsson, som jag tycker är underbar.

Petchie75 said...

Hi hi, jag har faktiskt inte helle riktigt koll på hur Marits musik låter, dock har jag ju läst mycket om henne - det blir ju så nuförtiden att man LÄSER om "kändisarna" i Sverige men man har varken sett dem agera / sjunga / dokusåpa (kan man använda det som verb??)..
Tror att det finns ett speciellt visum för artister vilket tillåter dem att stanna längre, precis som journalister! Helt uppenbart att jag valde fel inriktning på studierna, det finns inte ett speciellt visum för arbetslösa statsvetare, ha ha.

Ing said...

Vad jag blir nyfiken på att läsa reportaget! Jag upptäckte Marit Bergman förra sommaren och nu håller hon mig sällskap i uppförsbackarna på joggingrundan. Hon är superbra!

JaCal said...

Cissi - jag har bara läst om henne... måste kanske försöka lyssna. The Poodles vet jag inget om heller...

Lennart - ja, man tappar verkligen populärkulturen rätt snabbt. Sofia Karlsson har jag också missat - får ge mig ut på YouTube och leta.

Petra H - ja, jag har läst massor om henne - men kan inget om hennes musik. Jo, det är väl så - Fia skrev ju om det tidigare. Haha - ja, du får blir artist-statsvetare så ska det gå bra! ;-)

Ing - ja, just det - du skrev ju om det vid något tillfälle. Ska försöka se om jag hittar något jag gillar av henne och ladda i iPoden.