Friday, October 19, 2007

Movie night

I wanted to go to the movies when in Sweden. In the end we ended up watching a French movie, the movie adaptation of Anna Galvada's "Hunting and gathering" ("Tillsammans är man mera ensam"). It is a very special book and I really wanted to see the movie and it would have been too complicated to see it in the US - with English subtitles... two languages are enough when seeing a movie...

The first half of the movie I was sort of disappointed - even though it was fantastic to listen to French (something seldom heard in California...), but the movie grew on you in the end. The books is still much better, but they did as best they could I think.

And instead of popcorn we ate Swedish "smågodis"...

6 comments:

Desiree said...

Jag passade också på i sommras att se filmer man sannolikt inte kan se så mycket av här som franska och Svenska filmer. Kul att filmen blev bätte mot slutet.

Mia said...

Aah! Smågodis på svensk bio!! Jag kan inte minnas sist jag gick på en SFbio .

*Mocklis dig*

Mia said...

Ah, jo, glömde, idag kom B hem med tvkort..gissar att jag inte ser mycket av honom i helgen. ;)

SweFlo said...

Smågodis! Jag skrev en julönskelista till min mamma igår och smågodis stod högt på den. Skumkantareller, colaflaskor, sockerbitar, salta balkar... Mmmmmmm...

Annika said...

Hmm...Precis som jag trodde, och vad jag har hört, att boken slår filmen i hästlängder...Men jag vill ändå se den, tror jag.
SMÅGODIS!!! My lord, nu blev jag akut sugen...VILL HA!!! Får Sverigebesök på fredag, ska be dom ta med en hel bunt...

JaCal said...

Desiree - ja, man får passa på!

Mia - ja! Så fantastiskt! Fast biosalongerna är ju så små... ;-) Haha - nej, nu lär du inte se något av B!

Sweflo - japp! Skumkantareller och colaflaskor är ett måste i smågodispåsen!

Annika - ja, den var ändå värd att se. Men det tog låååång tid in i filmen. Frank var inte ALLS som jag tänk mig och inte Paulette heller även om hon som spelade var bra. Jo, den är sebar - även om boken är mycket, mycket bättre. Och ja... att äta smågodis istället för popcorn.. oj oj! ;-)