Wednesday, September 12, 2007

IRL socializing

Ok - there might be Facebook poking, but nothing beats a cold Italian Raspberry Soda at Borders with a new friend. Add two Amelias* (Swedish magazines) to the mix and you have a perfect Tuesday night activity.

Yesterday I met up with a new Swedish friend - we have found each other through this blog. After commenting for awhile she figured that I must live somewhere not too far from her. We spent the evening talking about "alien stuff" - visas, flying with tons of suitcases, bilingualism. And the amazing fact that there might only be 9 millions of us Swedes, but you can find us in the most unusual places!

Now we can exchange Beck movies, books and magazines and will hopefully scare the Mountain Lions when pole walking (a technique known as Nordic Walking I just figured out when going online to see where you can get poles - I guess we have to find Viking hats to complete the look).

(*Holding an Amelia in her arm was Veronika's clever way on how we should find each other and then she let me have them! Joy!)

8 comments:

Petchie75 said...

Visst är det spännande att träffas IRL - jag träffade en svensk bloggerska i Puerto Rico i juni. Vi hade inga Amelior i händerna men på ngt sätt så bara visste vi, trots avsaknaden av blont hår så känner man på sig vem som är svensk!
Mysigt att kunna byta böcker, filmer och tidningar, och byta erfarenheter.

Annika said...

Blir avis på er som bor nära varandra!! Dig har jag ju träffat, Jacal, och kan bara beklaga att VI inte bor närmare varandra. Veronika har jag inte träffat men väl mailat lite med + att hon ALLTID skriver så bra kommentarer på våra, och andras bloggar!! jag är jätteglad för er skull att NI äntligen har träffats!!
Än en ggn, Veronika, om du läser det här; börja blogga, snälla!!!
Åsså ska ni börja stava tillsammans också...Nä nu blir jag riktigt avis...
tror jag flyttar till CA!!!

Anonymous said...

Jag blir också avis :) vill också bo nära flera bloggisar och kunna ha möjlighet att träffas sådär enkelt.
Jätteroligt för som träffats, låter så roligt. Vad kul ni kunde träffas!
Håller förresten med Annika, jag tycker också Veronika ska börja blogga!

Anonymous said...

Jacal, det var varkligen kul att träffas igår på Borders!! Var förvånad över hur mycket folk det var där sent på kvällen, mysigt på nagåt sätt. Nu efteråt tycker jag nästan att det kändes som vi var på ett fik i Stockholm, samma atmosfär på naågot sätt. Har bara varit på Borders på dagen annars.

Timmarna gick snabbt igår kväll, wow vi satt där i mer än tre timmar!
Ser framemot våra promenader med stavarna och du jag kom pa att det kan vara bra att försvara sig med stavarna om vi träffar på något Bergslejon!:)

Blir glad att höra att ni vill att jag ska börja blogga.:) Vi får se...

Anonymous said...

Ok, ok, so she had the edge there with the Amelias and the fact she's Swedish!!!
Grrrghhh!!!Lol!

Desiree said...

Åh jag skulle också vilja krympa USA så att vi bloggare skulle kunna träffas lite lättare. En Amelia får det ju praktiskt taget att vattnas i munnnen eller iallfall i sinnet. Vilken mysig kväll ni verkar ha haft.

Anonymous said...

Oh så kul det där lät! Inte för att jag direkt saknar svenska vänner här i Sydney, vi är rätt många men det skulle vara en kul upplevelse att träffa någon som man skapat sig en bild av i huvudet. Vi är nog rätt många som undrar hur Jacal ser ut;-)
//Anna H

JaCal said...

Petra H - ja, det var riktigt kul! Och två svenska aliens har alltid något att prata om! Bara visum-erfarenheter kan ta timmar... ;-)

Annika - haha - ja kom bara! Du kommer krevera på sommaren av hettan - men ingen snö på vintern! Tre vikingar i skogen med stavar! ;-) Ja, jag tycker också Vernoika ska börja blogga - många roliga historier kan det bli!

Anne - du får släpa med dig maken på lång helg och komma ner och hälsa på! Snart har ni varit runt i hela OR - dags att ta sig utanför delstaten! *fniss*!

Veronika - ja, och det där pensionärsgänget bakom oss som tydligen var studenter... Det var jättekul att ses!! Fattade inte heller att klockan han bli så mycket - tänk att ha blivit utslängd från Borders... ;-) Jag har kikat runt och ska över till REI och kolla - online har de massa stavar i alla fall - så de borde ha i butiken! Jag tycker absolut du ska börja blogga - tänk vilka äventyr du och familjen varit med om de senaste åren! Det är alltid roligt att läsa dina kommentarer också.

Britgirl - haha - dear stalker, don't be jelaous - next time we'll stay until they kick us out too! ;-)

Desiree - ja, vi får väl planera en Blogg-usa träff på något roligt ställe i USA över en helg. Där det finns spa, gott vin och som är lättillgängligt för alla... hm... mitten av USA... tänka tänka... jaha... det får bli Memphis... ;-)

Anna H - ja, DET är spännande! Bara den senaste dagarna har jag ju träffat två personer jag itne sett live förut - mycket kul! Jag ser precis ut som på min bild - haha! Vi får se om det blir några bilder framöver...