Friday, June 22, 2007

Seven flowers

It's Midsummer Eve.

10.32 pm.

These are the seven flowers I will put under my pillow this bright Swedish summer evening according to tradition (yes, I'm happily married, but this is a habit that is hard to break).

My Swedish Midsummer has been just as I wanted it. This is the crescendo of my visit here, the center point. I'm thinking of all of you Swedish aliens all over the world today, how you might miss this Friday in June (or is it just me...?), which in other parts of the world is just an ordinary Friday and here, in Sweden, is such a magic day!6 comments:

SweFlo said...

OK, det är bestämt: jag måste ta mig till Sverige innan midsommar nästa år!

Lotta K said...

Vilka var de sju olika?

JaCal said...

Sweflo - ja, jag är faktiskt glad att jag är här nu!!

Lotta - haha - som sagt... klockan var 10.30 pm efter en lååång dag, jag är mest nöjd att jag lyckades hitta sju olika (utan att fuska med de planterade blommor från trädäcket...). En vildros var med där i alla fall och idag är det högst oklart vad det var för blommor... ;-)

Lotta K said...

Hahaha jag är hur som helst imponerad!

Dina bilder från skärgården är himla fina. Jag har en syssling som bor på Rindö. Att ta båten till Vaxholm för att hälsa på honom är otroligt vackert. Annars är jag rätt förtjust i västkusten också eftersom jag växte upp där. Vatten är fint.

Anonymous said...

Jo, midsommar är speciellt. Om ett par år, när mumsan är litet större så att man kan åka en hel gutan att det blir logistisk mardröm. Då ska vi åka till Älgö och fira som man "ska".
Vi fick fira Midsommardagen istället, och det var dåligt med svenskar - men alla gäster var "good sports" och dansade runt midsomamrstången!

JaCal said...

Lotta - jag med... inte helt lätt att hitta... ;-) Tack - hinner inte riktigt fota som jag vill och har mycket att lära och förstå - men tar ändå. Vatten är otroligt fint - älskar att sitta här på ön och blicka ut över vattnet som ständigt rör sig...

TT - ja, om några år har du ju ett helt tävlingslag som kan leka "potatis på sked"! ;-) Bra att de dansade - alla behöver sig en dos "små grodorna"! ;-)