Thursday, May 10, 2007

Trying out Picasa...

I decided I should learn how Google's web album Picasa works and how you can use it when blogging. It actually wasn't too hard, and you can upload five pictures at once and writing captions wasn't too time consuming either. I had hoped you would see all the pictures here in this post, but Blogger just links the to the actual Picasa album... You have to click on it to get to the pictures in the album.

Oh, well, now I know how it works and you will see some California pictures!

A California Roadtrip

12 comments:

Anonymous said...

Looks like Monterey. Our other home!

Fia said...

Det ser ut som om ni hade en trevlig liten trip!

Annika said...

Okay, vill ha en kurs på Jacals pedagogiska sätt!!! Du är ju så bra på sånt! Och har hjälpt mig så mkt!!!
Ser lovande ut! Trevligt med road trip!!

Anne-Marie said...

De där "små träden antar jag är redwood träd. Besökte för många år sedan en park i Los Angeles området och blev totalt imponerad och fascinerad av dessa träd.

Desiree said...

Åh tack för de fina bilderna. Wow jag skulle verkligen vilja se de där jätteträden. Tycker att de är så coola. Mycket vackret landskap och många fina nationalparker. Finns helt klart mycket fantastiskt att åka och titta på i det här landet.

JaCal said...

Miranda - Yes, a few pictures from off Monterey. It was a couple of fantastic days, that trip!

Fia - Ja - en av mina bästa väninnor, bara hon och jag i bilen i flera dagar, åkandes runt i fantastisk natur, och prata, prata, prata och fnittra hela tiden. Det var fantastiskt.

Annika - hi hi - ja, jag ska göra en liten "kurs"! Ska testa Flickr också och se vad skillnaderna är och vad som är enklast/smartast... ;-)

Anne-Marie - ja, bilderna på sequoia träden är från Mariposa Grove i Yosemite. Vet inte exakt vad skillnaden mellan redwood och sequoia är (om det bara är olika namn på olika träd). Det är helt otroliga. Vi gick igenom Mariposa Grove strax efter 7, en iskall oktober morgon och vi var alldeles själva, och det var så tyst, bara dessa ENORMA träd som vajade i den tysta vinden. Stort! Här är en länk:

http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/sequoias.htm

Desiree - ja, man tror liksom inte det är sant. Det finns ett träd som heter "Grizzly Giant" som är ENORMT. Grenarna är som stora tallar i sig typ. Dock fick jag inte till några bra bilder på den.. Och ja - ibland förstår man att amerikanarna inte hinner lämna landet - bara i sitt eget land finns ju massor att se!

Anonymous said...

Härliga bilder! Känner igen flera av bilderna, från Highway 1 va? Måste vara den bästa roadtrippen man kan göra i USA, tycker jag i alla fall.
Det där picasa verkar vara rätt bra program också.

Anonymous said...

Vilka härliga bilder ... har lite problem med min uppkoppling så vissa av bilderna blev inte nedlddade men jag blir helt salig på de jag såg :-).

För övrigt! Fin blogg du har :-)

Anonymous said...

Nu ar jag sugen pa att aka runt i Kalifornien! Redwoods har jag alltid viljat se. Kul ocksa att "put a face to the name" och se en bild pa dig!
Jag markte just att jag ibland skriver comments pa engelska och i bland pa svenska. Konstigt...
Tack for bilderna!

Anonymous said...

Otroligt fina bilder! Vi satt hela familjen bänkade och tittade, vi funderar nämligen lite smått att så småningom flytta till Californien eftersom min man blivit erbjuden jobb där.

Kikade på nyheterna och såg om storbranden i LA, läskigt. Antar att det är en ganska stor nyhet hos er.
Trevlig helg Anna från Sydney

JaCal said...

Anne - japp! Några från Highway! Ja... så vackert!!

Tina - tack!! Det är knepigt med bilder och uppkoppling - tänk vad beroende man blivit av snabb uppkoppling...

Liz - ja, tog med en liten halvbild på mig för alla nyfikna... ;-) Fritt fram att skriva på vilket språk du vill!

Anna - va kul! Trivs mycket bra här. Det är ju liiiite närmare Sverige (med betoning på lite) i alla fall. Jo, bränder är stor nyhet - men nu är det snart den stora "brandsäsongen".

SweFlo said...

Ja Kalifornien är högt på listan över stater som jag inte har besökt ännu men som måste ses! Och vi som har sgod vänne rmed gästrum som väntar och allt... Får pallra mig dit snart oerhört vackert!