Wednesday, April 11, 2007

Pictures from Sweden #2

I finally felt better and could go to the office and took few pictures of "everyday" things. Interesting how you start to notice different things when you "visit". Like smells... and sounds...


Crossing sign and a buss stationRecycling bins...Subway tracks and square pavement bricks.Metro magazines in the subway.Djurgårdsfärja on it's way back to SlussenPavement bricks

8 comments:

Desiree said...

Åh vilken mix av kännslor du framkallar med dessa bilder. En svensk busshållplats, jag blir nästan lite nostalgisk. Tunnor för att sortera glas, finns inte skymten av här. Härliga bilder. Om två månader åker jag hem till sverige på semester. Åh vad jag längtar.

Annika said...

Jacal! Fina bilder!!! Stockholm i mitt hjärta!
Jacal, jag har bjudit in dig till länktåget. Reglerna finns på min blogg. Vet inte om du känner för det, om du inte vill så är det verkligen ingen BIG deal.
Kram! Inget du behöver tänka på när du är i Sverige iallafall!

Anonymous said...

It looks strangly a little like Britain! I think i would like it there! I love the pavement bricks and not a Walmart in sight!!!

Fia said...

Så du är inte ens i landet, och ändå hjälper du till!! Jag satt och kollade på dina bilder och samtidigt kom maken in på mitt kontor och när han så gatustenarna så utbrast han - Det är ju SÅNA jag försökt förklara för dig att jag vill på garageuppfarten när vi bygger hus. Så tack då, nu vet jag vad han menade....

Mysigt att se Djurgårdsfärjan. Jag vill också åka till Sverige. Nu.

Sporty Spice said...

Oj. Här satt man och trodde att man inte hade hemlängtan men när man blir rörd av en Herr Gårmanskylt, en återvinningslåda och tunnelbanespår så vet man. =)

Anonymous said...

Hejsan!

Djurgardsfarjan, oh sa underbart att se.I somras stod min syster som ett fragetecken da jag sa att jag ville aka tur och retur med Djurgardsfarjan-varfor det , fragade hon. Jag tror man maste vara utlandssvenk for att forsta det..:)Vi hade inte tid att stanna till vid Djurgarden, men farjan var jag bara tvungen att aka.>)
Atervinningsstationen sag ovanligt ren ut.. har sett dem som ser ut som sopstationer istallet. Man maste ocksa kolla sa inte soppolisen ar i narheten..>) trodde forst det var ett skamt.
Gamla stan, underbart att promenera i , idag ser jag garna vaktparaden och slottet som jag inte var intresserad av da jag bodde dar.
Passa pa att njut Jacal, beratta garna vad du har atit som kittlat dina smaklokar, gourme som jag sjalv ar.

Toini said...

Vi har fått Metro här i Edmonton också! Hoppas du har en trevlig resa.

=^_^=

JaCal said...

Desiree - tack! Ja, det var kul att fota lite saker som man som vanlig turist kanske inte skulle tycka var något speciellt... ;-) Fast jag fick lite konstiga miner på tunnelbane stationen när jag fotade spåren...

Annika - har inte hunnit sett - är väldigt efter mig på bloggläsandet - ska ta i kapp i veckan!

Miranda - no - no WalMarts! British usually likes Sweden - when you're back in UK - you have to take a weekend trip to the most beautiful city in the world!

Fia - åh, så bra! Vilken tur att jag kunde hjälpa till!!

SportySpice - Ja - tänk vad vissa små saker kan framkalla saker! Vägskyltarna är sååå fia och färglada! ;-)

Veronika - jag hann inte åka Djurgårdsfärjan denna gång ;-( men i sommar ska det bli av! Ja, tänk så man börja tycka om nya saker när man är där nu.

t&t - ja, Metro börjar tydligen dyka upp lite här och var. Jag läste aldrig - hade inte tid - tittade på folk och allt som hände runt omkring.