Sunday, April 08, 2007

Observations from Sweden #1

When you're an Alien Returns, you notice things you never thought of before... today I noticed that...

... the doors to the individual toilets in Stockholm are heavier than our front door in California...
... the highway from the Stockholm airport to downtown Stockholm really is tiny...
... people actually know what's on a TV at night ...
... the food containers are so small!

5 comments:

Annika said...

Roligt att läsa lite Alien-reflektioner!
Klart folk vet som är på TV!
Och ja, vad finns det att säga om matförvaringen...Nog är det så, alltid.

Anonymous said...

Vilka roliga och träffsäkra iakttagelser du gjort. Det är bara att hålla med. Dassdörrarna är verkligen tyngre än ytterdörrarna här... Hoppas du har en bra vistelse i gamla Svedala!

Anonymous said...

Är tillbaka från våran roadtrip, det var en härlig vecka i Death Valley. I en liten by som heter Lone Pine hittade vi den bästa resturangen någonsin här i Usa.Det var som att sitta på en resturang i Frankrike, både med mat, miljö och personal. De hade många olika rätter, som Elk, kalv med skogsvamp, bearniessås alla rätter hade sås! Läste en review om en fransamn som rest runt en månad här i USA och var förvånad över att hitta en sådan bra resturang och det i en liten håla!

Oh, längtar hem nu..efter dina bilder och beskrivningar.Håller med dig om dina iaktagelser, känns nästan som att hamna i ett leksaksland där allt är förminskat.:) Här är som sagt allt stort, tom tallbarren och kottarna..:)
Jacal- vi får lov att ta en fika på borders då du är tillbaka! Personligen gillar jag toaletterna här med nästan öppna dörrar, gillar inte de svenska tunga toadörrarna , lider av klaustrofobi..:)

JaCal said...

Annika - ja! Mamma (vink vink!) började genast berätta om alla olika program vi kunde se på kvällen... ;-) Jag skvätter nästan ut all mjölk - tar i som om det vore en gallon...

Anne - ja - det får en att fundera... svårare att göra inbrott på en svensk toalett än hemma... nästan lite läskigt hur de stänger till...

JaCal said...

Veronika - oaho! En bra amerikansk restaurang - det måste jag skriva upp! Låter som en kul utflykt - har aldrig varit så långt bort. Jaaa - inte konstigt att allt bli större med den storleken på barr! ;-)

Ja, det får bli fika på Borders!