Sunday, March 25, 2007

Say cheese!

My mother-in-law is visiting and she brought Swedish hard cheese!! You almost forget you don't have any Bregott under the cheese on the sandwiches.

I always bring cheese from Sweden. Hard cheese, in vacuum packaging, is allowed to bring. I usually wrap mine in wet newspaper paper, wrapped in dry newspaper paper, in freeze bag.

Then you only have to make sure the suitcase with the hard cheese is not the one that gets lost in Chicago and then spend a day in a hot truck on a 100F day being delivered to your house the day after...

We have five cheese slicers in this house - I just have to slice my cheese myself. Old habits are hard to break...6 comments:

Annika said...

å, VAD gott,Jacal!!! Den enda ost jag köper här i US är Jarlsberg. Har aldrig tagit med mig ost hemifrån, men ditt knep verkar bra!!! Osthyvlar ja...När vi har ostbricka VET folk aldrig vad dom ska göra med osthyveln...Hmmm. what's this thing? A weird cheese-knife? Nu vill jag också ha lite svensk ost...Lyllo dig!!! ;-)

Anne-Marie said...

När jag först kom till USA visste jag inte att våra svenska osthyvlar var svåra att få tag på här. Nu har jag ett par stycken med mig från Sverige. Men för några veckor sedan när jag var och handlade i Wal-Mart här i La Grande hade de faktiskt en osthyvel som såg ut precis som en svensk, "hederlig" ostyhyvel. Jag blev väldigt förvånad.

JaCal said...

Annika - ja - du måste ladda upp med ost när du åker nästa gång - så lyxigt gott!

Anne-Marie - vi hittade en här när vi kom - men den var helt värdelöst. Så vid första Sverige besöket laddade vi upp med svenska osthyvlar!

Anonymous said...

Vilket bra tips hur man fraktar med sig ost hemifrån, det ska jag lägga på minnet. Måste säga jag bli grön av avundsjuka läsa dina senaste inlägg. Lyllo dig som har svensk ost på bordet nu. Och svenska plastkassar också - jag vill ha!!!

-Anne

Anonymous said...

Svensk ost, mm så gott istället för den Oranga osten här..:) Brukar köpa svensk ost på ikea, men dem är förpackade i så små förpackningar, kan de inte ha lite större för oss som inte bra vill provsmaka? Annars så köper jag ost från Scandiafood som har massor av goda svenska ostar eller från den svenska affären i Oakland.Sedan Svenskt bröd, Hönokaka tex.
Jag kanske knackar på..:)
Vi kanske har setts i affären? Jag träffade på en gammmal skolkompis från gymnsiet här, världen är liten.

JaCal said...

Anne - japp - ost ska alltid med! Köper alltid 3-4 förpackningar sista dagen i Sverige. Mmmm... synd att du bor så långt bort - annars kunde du komma förbi på lite.... ost fika? ;-)

Veronika - vi köper en Swiss-fyrkant på Safeway som går att skiva. Helt ok - men blott Sverige svenska ostar har... Ikeas är så små - går ju knappt att skiva. Åker du ner till Oakland eller beställer du? Har faktiskt aldrig varit förbi ännu (varken online eller på riktigt - vi är alltid för trötta när vi är i närheten). Ja - vi kanske har setts!! Spännande! Trodde nästan jag var själv svensk här omkring...