Friday, March 23, 2007

The hunt for butter

Since we got here we've been hunting for a butter that could match our Swedish favorite, Bregott. It took awhile (the range of butter and margarine is, like everything else in a regular store here, huge). Trying container after container, until we found one we liked.

For some reason the Husband has started a new search. So now we are back to a new kind every week. And the one we have this week is... just... plain awful. I'm thinking of accidentally drop it in the garbage and claim it's already finished, let's go on to the next one...

I miss Bregott. Still haven't found anything that is like it.

15 comments:

Anonymous said...

Bregott! Finns ingen liknande produkt någonstans, den står i en klass för sig.Du kan definitivt inte hitta den på den Amerikanska marknaden. Överlag så är Sverige väldigt bra på mjölkprodukter, olika sorters fil, gräddfil mm mm.Tycker det är så roligt att handla mat i dem lagom stora affärerna, speciellt med alla bra mjölkprodukter. Äntligen hittade jag ett smör inte margarin i en liknande förpackning(alltid något) som Bregott och är också okey i smaken.Det är Landolakes med canola olja som gör att du kan t o m bre det..:) direkt du tar ut det ur kylen.wow! :) Har du provat det?

Jacal, jag bor precis brevid 50, bara några minuter. Är vi grannar? :)

Anne-Marie said...

Bregott är definitivt gott. Att kunna hitta något som är så naturligt som möjligt och som smakar gott och är lätt att bre. Har inte prövat Veronikas tips om Landlake men det vore kanske värt att testa.

Annika said...

Bregott är gott! Absolut! Själv använder jag aldrig smörgåsmargarin på mina mackor, men jag förstår att det är svårt att hitta ett bra alternativ.
Tror vi har "I can't believe it is not butter" i kylen just nu. Säkert ingen höjdare!

Victoria said...

LandOLakes använder vi och jag gillar den. När vi först flyttade hit råkade vi köpa nåt som vi var tvungna att ta ut ut kylen en dryg halvtimme innan den gick att bre. Otroligt irriterande! :o)
/Vic

Ing said...

Du kan väl vara så snäll och meddela all oss Bregottälskare förskingringen när ni hittat en bra sort...

JaCal said...

Veronika - jaaa - åh, vad svårt det är att hitta bra mjölkprodukter. Saknar kesella... matlagningsgrädde etc. Har köpt Landlakes nu - ska testas i morgon! Hi hi - ja, vi kanske är grannar... hänger också längs 50 och bara några minuter från motorvägen... ;-)

Anne-Marie - ja... saknar svenskt smör.

Annika - jag är ingen stor användare - men när jag har smör på smörgåsen vill jag ha något gott!

Victoria - ja, nu är den inköpt! Vi har varit igenom så många sorter...

Ing - japp - rapport kommer! ;-)

Fia said...

Hm, det är lite "loosertouch" över min OCH min makes Bregottlängtan. Sist vi var i Sverige så tog vi med oss fem paket. Frös in dem och sedan virade vi IKEAs frysfilt runt och sedan tidningspapper över detta och sedan in med det hela i en plastpåse. De var inte ens helt tinade då vi kom hem! Och gott var det.....mmmmmums.

JaCal said...

Fia - nej - så rätt! Jag måste få med mig Bregott på nästa resa - har inte ens tänkt att man kan ta med sig - borde ju funka som med ost som jag har fått med mig. (fast tror ifs inte det är så lagligt?? eller??)

Fia said...

Lagligt....*host,host* jag ser till att det ar min make (som ju ar amerikan) som har allt "tveksamt" i sin bag. Han kan bara fa boter medans jag som utlanning kan raka lite varre ut...

JaCal said...

Fia - hi hi - hm - vad har du då för råd till två green card svenskar... vem ska bära bregotten genom tullen...? ;-)

Fia said...

Ähum.....barnen är väl under 14 år och därmed inte handlingskapabla enligt immigrationslagar...och är inte DE medborgare i detta landet?
"visslar lite"

JaCal said...

Haha - du har ju fantastiska svar! Borde ha dig på retainer! *fniss*

Fast om barnen anses icke-handlingskapabla, kan de då anses ha inköpt smör för egen räkning och packat väskan själv? Jag kanske kan hävda att 9 månaders sonen, som än så länge ens bara har amerikansk pass, "är väldig avancerad för sin ålder, jag hade ingen aning vad han hade packat i väskan den lille spjuvern"?

Fia said...

Aspelut!Visst är de försekomna de små liven. Du - vi kanske kan byta tjänster med varandra, jag behöver desperat hjälp med min blogg...för mitt lilla Bregott råd, kan inte du maila mig på fia01@yahoo.com
Kram!

JaCal said...

Fia - ja, visst är det. Har informerat maken om att sonen kommer smuggla Bregott om två veckor. ;-) Desperata problem låter dumt - mailar bums! ;-)

Cissi said...

jag håller med!!! Jag antar att utbudet inte är lika stort här som over there men jag har också provat ett antal olika märken men inget smakar likadant. Jag tar alltid med mig ett par paket när jag är hem.