Monday, February 26, 2007

Was there a life before ziplocs?

I can't remember ever buying ziploc bags when I lived in Sweden. Now of course I was single and my household activities were very limited, so maybe that could explain it... (but can you even get them there?).

This sure is the land of the ziploc. When we got here we actually had a hard time to find "non-zip-lock" bags (Our Safeway have one box with non-zip. One. But sometimes it feels good to make a knot and not zip).

Anyway. Now I use ziplocs All The Time (and I reuse them until they practically fall apart). And for so many things. I store everything from puzzle pieces to my home office supplies. My daughter thinks it's perfectly normal to have a toy closet full of ziplocs and already knows the different sizes and where they are stored in the house (so she can run and get one on her mom's order... you have to train them early!).

And my toliet bag contains of probably 10 zip locks (after some disaterous leakage during flights - but now I use them even though if I travel only 1o miles for one night sleep over) - great way to organize the extensive content of small things.

Gosh, I'm maybe even a little addictive when I think of it... "compulsory use of ziplocs" - is there such a diagnosis?

11 comments:

Anonymous said...

Hahaha, det väcker "ljuva" minnen till liv... Hur kunde jag glömma denna underbara uppfinning som - NEJ, faktiskt inte finns i Sverige vad jag har sett! Nu när jag blev påmind om den, så saknar jag den helt plötsligt... Det är ju faktiskt miljövänligare än våra plastpåsar som knyts också, eftersom de är tåligare och därför diskas istället för att slängas i soporna efter en användning! nej, nu MÅSTE jag åka till USA, och addera en sak på min inköps-lista!!!

Fröken said...

Hemma på ICA har de börjat med Ziplock men det är så fimlans dyrt :( Såklart har jag det ändå hemma för det är ju såååå praktiskt! Sambon måste nästan be om lov innan han använder en...it´s not to be wasted! Skulle dock vilja ha ziplock med den där lilla plastbiten som man för över öppning om ni fattar vad jag menar? hehe jaja.

Annika said...

Ziplock bags ingår numera i min presentlista...ALLA därhemma uppskattar att få en uppsättning ziplocks. Finns ju jättemodeller också som man kan förvara täcken och kuddar i. Smart!
Förresten, vad tycker du om dom nya soppåsarna i stretchplast? Jag tycker dom är lika bra som ziplockspåsarna :-)))

JaCal said...

Jojjo - ja, precis - en ziploc räcker ju hur länge som helst! (välkommen till min blogg!!) Bra att det finns fler med ljuva erfarenheter med ziplocar! *fniss*

Anja - ja - de är såå bra - ännu bättre än de "vanliga"! Ok, så då finns de - va bra! Jag köper storpack på Costco (stoooor affär) - hur billigt som helst och räcker i eveigheter.

Annika - ja, det var ju en bra idé! Crocs och Ziplocs står på listan inför nästa Sverige besök! ;-))) Va!? Har jag missat något - soppåsar i stretchplast - måste genast åka och researcha!

Fia said...

Soppåsar i strecht - ett måste för varje hushåll!! Nuff said bout that!

Zip lock är en stadig present till alla i Sverige. En annan sak som jag skickar till min syster (med två barn) är de där Mr. Clean erasers, funkar mot allt från krita på tapeter till grovrengöring av däck...för att inte tala om Alkaselzers brustabletter för dunderförkylningar och de där små "pennorna" som tar bort klåda från myggbett utan att svida (Benedryl) och colemans "antimygggrej", en liten plastmanick som drivs på batterier som sänder ut en hög ton som myggor inte gillar.

Min mamma, som gillar att plocka svamp, får också ett "anti-tick-collar" varje säsong som hon sätter fast med små säkerhetsnålar på kragen på sin skogsjacka - icke en fästing sedan jag började skicka dessa till henne!

Jag använder också de där "pyspåsarna" (som när du fyllt den och stängt den så pyser du ur all luft så det inte tar någon plats alls) för smutstvätt när vi är ute och reser. De ser ut lite som de som man kan använda damsugare till att dra ur luften ur för att förvara täcken osv, men dessa sköter man helt manuellt!

Åt andra hållet så skickar mamma Wettexdukar till mig (väger ju knappt något så perfekt att posta) och jag vet inte hur många sådan jag delat ut till vänner och bekanta här, de ser ut som fågelholkar i nyllet då jag visar dem hur bra de funkar! När jag sedan berättar att de gå att tvätta och sedan fortsätta att använda och använda så blir de ju inte direkt ledsna för det heller LOL

Annika said...

Wow! Fias lista!!! Bra grejjer!
Mr Clean eraser svampar är bara en sådan HIMLA BRA uppfinning!!! Köper själv dem. Ska lägga till dem på ta-med-hem-listan...SUPER!
JA, Jacal!!! Stretchsoppåsarna är GULD. Kolla Safeway nästa ggn du är där. Det är GLAD som gör deM: "Forceflex"---Dem ska du absolut köpa!

Anne said...

Wow, vilka tips ni kommer med. Martha Stewart kan slänga sig i väggen...
Ziplocs är super och har man en gång börjat med dem är man beroende.
Soppåsar i stretch, det låter super. Måste leta. Och såna där påsar man pyser ut luften ur, det låter som nåt man också behöver.
-Anne

JaCal said...

Tack Fia - vilken bra lista! Har helt missat Mr Clean Eraser svampar också... hm... kanske måste göra ett ryck med städningen i det här huset! ;-)

Annika - tänk vilken bra lista vi börja få ihop!

Anne - japp - man blir ziploc beroende!

Anonymous said...

ahha, pys-påsarna måste vara guld när man reser eller ska förvara saker. Vill ha!!! :-)

The Blogger Formerly Known as Ensamma Mamman said...

Jag har inte sett zip-påsar i Sverige, och om de finns, så antar jag att de är svindyra. Därför har jag börjat plocka med mig ett antal varje gång jag flyger, eftersom de delar ut dem gratis nuförtiden. Tyvärr är det inte så bra kvalitet på dem, de zippar liksom inte så bra.

Anonymous said...

Och de finns på ICA!!

Hurra hurra hurra!